Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Ротація і резервування напівпромислових кондиціонерів Mitsubishi Electric Mr. SLIM



Напівпромислові системи кондиціонування повітря Mr. SLIM, що випускаються компанією Mitsubishi Electric відрізняються від кондиціонерів побутового класу розширеним діапазоном температур зовнішнього повітря, збільшеною довжиною магістралі холодоагенту, а також великим терміном служби. Поліпшені характеристики досягаються за рахунок застосування потужного компресора, багатоступінчатого регулятора частоти обертання вентилятора зовнішнього агрегату і реалізації підігріву картера компресора. Окрім того, у напівпромислові системи вбудована одна з найважливіших функцій - взаємодія основної і резервної системи.

Взаємозв'язок основної і резервної системии завжди булв затребуваним на об'єктах з великою кількістю тепловиділень від техніки і використанням режиму охолодження протягом всього року. Найчастіше це приміщення серверних, телефонних станцій та інші подібні об'єкти. Для організації взаємопов'язаної роботи напівпромислових систем Mitsubishi Electric у форматі 100%-ного резерву («1+1») не потрібні додаткові апаратні засоби: необхідна логіка вже вбудована в стандартну систему управління.

Основна і резервна системи об'єднуються двопровідною лінією зв'язку, в яку також підключається пульт управління PAR-31MAA. Напруга в цій лінії має постійну складову 12 В, на яку накладено інформаційний сигнал. Постійну складову в шину видає та система, якій встановлено адресу «0» (мал. 1).

Параметри взаємодії основної і резервної системи задаються через пульт управління. Поперемінне перемикання систем необхідне для вирівнювання напрацювань компресорів, електродвигунів вентиляторів та інших вузлів. Передбачено шість інтервалів ротації: 1, 3, 5, 7, 14 або 28 днів. Важливо, що резервна система не відключається від лінії електроживлення, а знаходиться в стані готовності. Її керуюча програма та електронні розширювальні вентилі ініціалізуються, справність усіх виконавчих пристроїв перевірена, нагрівач картера компресора включений. Це забезпечує швидкий і безпечний пуск резервного компресора кондиціонера. За необхідності ротація може бути вимкнута, наприклад, на період ремонту або технічного обслуговування резервної системи.

Ротація і резервування кондиціонерів Mitsubishi Electric

Мал. 1. Схема системи кондиціонування Mitsubishi Electric з резервуванням.

Основна функція резервування – заміщення основної системи кондиціонування резервною. Таке заміщення може знадобитися у певних випадках. Перша ситуація – основна система виходить з ладу, вбудована система самодіагностики фіксує певний код несправності. При цьому по лінії зв'язку негайно надходить сигнал на увімкнення резервного устаткування. Друга ситуація – основна система справно працює, але з певних причин вона не справляється з теплом (наприклад, екстремально високі температури зовнішнього повітря, пікова експлуатація обладнання, що виділяє тепло, або збільшення його потужність понад проектні норми). У цьому випадку система резервування відстежує температуру в приміщенні, і якщо вона перевищує цільове значення на певну величину, то вмикається резервна система. Величина допустимого відхилення від цільового значення задається при налаштуванні і становить 4, 6 або 8°C. У цій ситуації основна і резервна системи працюють одночасно. Вимкнення резерву відбудеться, якщо температура в обслуговуваному приміщенні впаде нижче температури увімкнення резервної системи на 4°C. Наприклад, встановлена цільова температура +22°C, відхилення 6°C. Резерв увімкнеться за підвищення температури в приміщенні понад +28°C, а вимкнеться при зниженні до +24°C.

Можлива і третя ситуація, що передбачена виробником обладнання: раптове відключення електроживлення основної системи. Це може відбутися при короткому замиканні у живильному кабелі, при несправності автоматичного вимикача або помилки персоналу. Тоді основна система не зможе передати сигнал про своє відключення лінії зв'язку. Для обробки таких ситуацій в обмін даними включений періодичний запит справності основної системи. Якщо на запит не надходить відповідь-підтвердження протягом певного захисного інтервалу, це є підставою для автоматичного увімкнення резерву. Може виявитися, що було відключено електроживлення системи з адресою гідравлічного контуру «0», що на той момент була основною і видавала постійну напругу для живлення пульта управління. Тоді пульт управління буде вимкнено, але це не завадить через 4 хвилини успішно увімкнутися резервній системі кондиціонування.

З огляду на те, що енергопостачання всього об'єкта теж піддається збоям, системи кондиціонування Mitsubishi Electric в обов'язковому порядку оснащуються функцією «авторестарт». Після короткочасного (або тривалого) відключення електроживлення відбувається автоматичне відновлення роботи устаткування в режимі і з параметрами, встановленими до збою. При активованій функції ротації продовжує працювати та система, цикл якої був перерваний відключенням.

Функція ротації і резервування, вбудована в напівпромислові кондиціонери Mitsubishi Electric Mr. SLIM, забезпечує високу ймовірність безвідмовної роботи системи кондиціонування повітря на об'єктах зі строгими вимогами до стабільності температури повітря. Однак вчасно увімкнути резервну систему – це лише частина завдання. Необхідно швидко відновити працездатність обладнання, що вийшло з ладу. А для цього необхідно мати вузли, агрегати та комплектуючі для ремонту. Компанія Mitsubishi Electric приділяє цьому особливу увагу і підтримує великий центральний склад запасних частин. Склад оперативно постачає деталі кондиціонерів на об'єкти. Складська програма передбачає постійну наявність найважливіших компонентів: компресорів холодоагенту, електронних друкованих вузлів, електродвигунів вентиляторів. Є і деякі «косметичні» елементи: передні панелі внутрішніх блоків, деякі пластмасові і металеві корпуси у збірці, так як вони можуть бути пошкоджені при монтажі або у процесі експлуатації.

Незважаючи на спорадичний попит на запасні частини для кондиціонерів Mitsubishi Electric — обумовлений їх високою надійністю — компанія ретельно планує номенклатуру і кількість запасних частин та забезпечує негайну доставку з центрального складу критичних компонентів у 90 випадках зі 100.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10