Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12



Schneider Electric готує серверне шасі стандарту OCP

(29.09.2015)

Schneider ElectricФранцузький вендор Schneider Electric працює над серверним шасі на основі відкритого стандарту, який створен інженерами соціальної мережі Facebook і її партнерів по проекту Open Compute Project (OCP). Крім того, французи готують до виходу на ринок закритий стієчний модуль, який буде здатний вмістити кілька таких шасі і спростить організацію охолодження цінної електроніки. Робота над двома проектами ведеться паралельно.

Компанія Schneider Electric протягом ось вже декількох років є членом ініціативи Open Compute Project, яка націлена на розробку відкритих стандартів і специфікацій на апаратне забезпечення та інші рішення для дата-центру.

Повідомляється, що інженери вендора почали розробку шасі і стійкового модуля на основі стандартів Open Compute Project у відповідь на попит з боку операторів гипермасштабных дата-центрів з Азії. При цьому скористатися отриманими в ході даного проекту напрацюваннями зможуть і інші клієнти вендора.

Як зазначив старший директор Schneider з рішеннь для ринку ЦОД Стів Карлін, мета вендора полягає у спрощенні розгортання нової архітектури OCP. Топ-менеджер не поділитися інформацією про точну дату виведення цих продуктів на ринок, але очікується, що вони надійдуть у продаж приблизно в кінці цього року.

Слід зазначити, що американська компанія Emerson Network Power, яку можна назвати одним з найбільших конкурентів Schneider Electric в розрізі світового ринку інфраструктурних рішень для дата-центру, ще кілька років тому вивела в продаж схожі стійки.

Schneider Electric і Emerson Network Power доводиться миритися з багатьма іншими конкурентами по перспективному світового ринку стоєчних рішень для дата-центрів на кшталт Dell, Hewlett-Packard, Eaton і Rittal Corp. Оборот цього ринку в найближчому майбутньому буде лише зростати. Доказом тому служить профільна вереснева доповідь «Global Data Center Rack Market — and Trends Forecasts (2015-2020)» від компанії Mordor Intelligence LLP, яка спеціалізується на дослідженнях ринку IT-рішень і корпоративному консалтингу.

Згідно з прогнозом Mordor Intelligence LLP, постійно зростаючий попит на послуги дата-центрів по всьому світу і збільшення інвестицій в комерційні ЦОД приведуть до сталого зростання світового ринку серверних стійок. Його оборот протягом прогнозного періоду (2015 – 2020 рр..), як очікується, буде збільшуватися в середньому на 12,24 відсотка на рік. За підсумками 2020 року оборот ринку повинен скласти $ 3.01 млрд.

Вибухове зростання обсягів оброблюваних і спрямованих на зберігання даних, підвищення попиту на хмарні рішення і поява додаткових користувачів мобільних сервісів сприяють будівництву дата-центрів по всьому світу. Цей же тренд змушує операторів і власників ЦОД модернізувати свою інфраструктуру (включаючи стійкові рішення), щоб збільшити щільність розміщення IT-обладнання і по можливості додати необхідні обчислювальні потужності, уникнувши дорогого будівництва нових ЦОД.

Експерти Mordor Intelligence LLP вважають, що протягом найближчих п'яти років буде рости попит на інноваційні стійки для дата-центрів, які пропонують більш широкі можливості для дистанційного моніторингу IT-систем (серверне обладнання, комутатори, маршрутизатори та інше мережеве обладнання). Також будуть користуватися попитом рішення, що дозволяють підвищити ефективність охолодження, кабель-менеджменту і управління електроживленням.

В доповіді консалтингової компанії говориться, що за підсумками 2014 року на частку Північної Америки припала значна частина виручки з продажу серверних стійок для дата-центрів (39,60%). На другому місці опинилася Європа. В обох регіонах експерти фіксують зростаючу популярність таких рішень для розміщення IT-обладнання з високою щільністю.

При цьому самим швидкозростаючим регіональним ринком за підсумками прогнозного періоду, як очікується, стане Азіатсько-Тихоокеанський регіон. Виручка з продажу серверних стійок протягом прогнозного періоду там буде рости в середньому на 13.12% на рік у зв'язку з високими темпами впровадження технологічних інновацій і збільшенням кількості нових дата-центрів. Країни, що розвиваються, на зразок Індії і Китаю будуть основними споживачами серверних стійок для дата-центрів.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12