Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Закон України про віднесення теплових насосів до альтернативної енергетики

(15.12.2016)

Закон України про віднесення теплових насосів до альтернативної енергетикиЗакон України про віднесення теплових насосів до обладнання, яке використовує відновлювані джерела енергії, підписаний президентом Петром Порошенком 8 грудня і вже набрав чинності. Про це повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

«Цим законом ми адаптуємо українське законодавство до європейського у сфері відновлюваної енергетики. Зокрема, приводимо у відповідність з Директивою №2009/28/ЄС визначення «альтернативні джерела енергії». Так, перелік відновлюваних джерел енергії поповнюється такими видами енергії, як аеротермальна і гідротермальна», – пояснив Савчук.

Зокрема, законом визначено, що одержана за допомогою теплових насосів аеротермальна, гідротермальна або геотермальна теплова енергія вважається видобутою з відновлюваних джерел енергії.

При цьому кінцевий вихід енергії повинен значно перевищувати первинне споживання енергії, що необхідне для приведення у дію теплових насосів.

Обчислення енергії, що вироблена тепловими насосами, здійснюється за спеціальною методикою, розробленою у відповідності з вимогами Директиви №2009/28/ЄС, і включаэться у загальний обсяг енергії з відновлюваних джерел при формуванні звіту для Енергетичного Співтовариства про досягнення у цій сфері.

Як повідомлялося, Верховна Рада 11 листопада внесла зміни у закон "Про альтернативні джерела енергії", віднісши теплові насоси до обладнання, яке використовує відновлювані джерела енергії.

> > > Завантажити Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про альтернативні джерела енергії" щодо віднесення теплових насосів до обладнання, яке використовує відновлювані джерела енергії"

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10