Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Сучасні напрями розвитку технології VRF

(24.06.2016)

Японські виробники змагаються між собою, прагнучи запропонувати ринку нові продукти і технології в сегменті систем кондиціонування повітря зі змінною витратою холодоагенту - VRF-систем.

VRF-система Mitsubishi Electric

Спочатку VRF-системи з'явилися в Японії. Однак з розвитком ринку на місця лідерів на ньому стали претендувати китайські та корейські виробники. Щоб не поступитися у конкурентній боротьбі, японські компанії змушені розробляти і впроваджувати інновацію за інновацією. Зокрема, нововведення, що спрямовані на збільшення продуктивності й ефективності VRF-систем.

Дія зміненого закону про відновлення та знищення фторвуглеродів

У квітні 2015 року в Японії набув чинності Акт про раціональне використання фторвуглеродів і належному поводженні з ними. Цей документ являє собою результат перегляду закону про відновлення та знищення фторвуглеродів, куди були внесені поправки, які зобов'язують власників та адміністраторів будівель, в яких встановлено обладнання, що містить фторвуглероди, поводитися з ним належним чином. VRF-системи з зростанням їх потужності і, відповідно, збільшенням кількості холодоагенту, що заправляється, також потрапили під дію нового закону. Як засіб підтримки продажів, компанії стали пропонувати послуги онлайн-підрахунку обсягу витоку фторвуглеродів. За допомогою цієї послуги користувачі вносять до реєстру дані про виток холодоагенту, а також інформацію про його відновлення або знищення при утилізації обладнання. Це дозволяє їм складати звіти про втрату холодоагенту, не вдаючись до допомоги фахівців.

Гібридні VRF-системи та диверсифікації джерел енергії

На виставці «HVAC&R Japan 2016» виробники представили гібридний пристрій, що об'єднує VRF-системи з газовим і електричним приводом в один холодильний контур, що дозволяє використовувати два джерела енергії. Гібридна VRF-система дозволяє перемикатися з одного енергоносія на інший для зниження експлуатаційних витрат за рахунок вибору найбільш вигідних тарифів на газ і електрику.

Газові компанії, які у результаті лібералізації енергетичного ринку Японії отримали в квітні 2016 року можливість постачати електрику, надають власникам гібридних VRF-систем більш вигідні умови при укладанні договорів про енергопостачання.

Гібридні системи мають ряд конструктивних недоліків, однак з точки зору потенційного попиту дане рішення представляється досить цікавим.

Поділ на ринку VRF-систем

Ринок VRF-систем розділився на кілька сегментів: високоефективне обладнання, системи для роботи при високій зовнішній температурі, стандартні пристрої. Всередині групи VRF-систем для регіонів з холодним кліматом також намітилася тенденція до поділу.

Але якщо принципової різниці між пристроями перших трьох перерахованих сегментів немає, то з системами для холодного клімату не все так просто.

Всередині цієї категорії виділяються, по‑перше, VRF-системи, що використовують спеціальні технічні рішення для роботи при низьких зовнішніх температурах, такі як двоступеневе стиснення і впорскування холодоагенту. По-друге, у цій групі представлені системи стандартної конструкції, що розраховані головним чином на застосування в помірному кліматі.

Справа в тому, що в світі є регіони, що відрізняються екстремально низькими температурами, і місця, для яких характерні відносно довгі сніжні зими і висока вологість. На даний час виробники працюють над створенням систем кондиціонування для холодного клімату, що найкращим чином пристосовані для умов кожного конкретного регіону.

Розширення сумісності з відкритими мережевими протоколами

Відкриті мережеві протоколи спочатку були призначені для того, щоб забезпечити можливість управління пристроями, які випущені різними виробниками і об'єднані в центральну систему кондиціонування. При цьому сумісність між VRF-системами та спеціалізованими пристроями управління довгий час залишалась проблемою.

VRF-система Panasonic

Тим не менш зростаючий попит на єдині системи управління інженерним обладнанням будівель змусив виробників VRF-систем задуматися про забезпечення сумісності своєї продукції з відкритими мережевими протоколами. Розробники спеціалізованого обладнання для управління представили велику кількість дружніх користувачеві пристроїв, що дозволяють контролювати роботу VRF-систем та центральних кондиціонерів за допомогою рідкокристалічних сенсорних дисплеїв. На даний час сумісність VRF-систем з відкритими мережевими протоколами стає обов'язковою в Японії.

Поява моделей, що відповідні закордонним стандартам

В будівельній галузі кожної країни діють свої стандарти, що обумовлюють розміри та типи модулів кліматичних систем. В останні кілька років на внутрішній ринок Японії стали проникати внутрішні блоки для VRF-систем, що призначені для продажу за кордоном. Мова йде насамперед про популярні в Китаї плоскі канальні блоки для прихованого монтажу за підвісною стелею, а також про блоки з Європи, що нагрівають воду для потреб ГВП. Для експлуатації в Японії цим пристроям потрібна модифікація, щоб відповідати місцевим стандартам і параметрам електромережі. Поки що випадки появи таких пристроїв поодинокі, проте в майбутньому можна очікувати сплеску їх продажу на японському ринку.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10