Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



R32 буде застосовано у системах Daikin VRV

(19.05.2016)

За інформацією компанії DAIKIN, «слабозаймистий» холодильний агент R32 буде використовуватися в кондиціонерних системах VRV у майбутньому.

Виступаючи позавчора на професійній конференції інсталяторів категорії D1 компанії DAIKIN UK, новий генеральний менеджер Martin Krutz повідомив, що згідно з зобов’язаннями щодо скорочення використання гідрофторвуглецевих газів, виробники будуть змушені зробити вибір між зниженням Потенціалу Глобального Потепління GWP холодоагентів та обмеженням кількості запланованих до виготовлення кліматичних систем.

Daikin VRV R32

Холодоагент R32 наразі вельми поширений серед побутових кондиціонерах типу спліт та планується до застосування в системах VRV виробництва DAIKIN у найближчому майбутньому.

«Виробників, бажаючих скоротити обсяги свого виробництва, не існує», - наголосив Krutz, звертаючись до аудиторії з 500 кондиціонерних підрядників. «З технічної точки зору, немає поважних причин ігнорувати R32. Якщо стисло: так, ми очікуємо на застосування холодильного агенту R32 в потужних системах у майбутньому».

Згідно Європейським нормам щодо вимог до скорочення використання гідрофторвуглецевих газів, галузь змушена буде знайти заміну холодоагентам з високим показником Потенціалу Глобального Потепління GWP. В той час як R404A – зі своїм GWP майже 4000 – є очевидною найближчою ціллю, холодоагенти загального застосування, такі як R410A та R134a, також привертають наразі підвищену увагу.

«Першими відчують тиск прилади з високим GWP, такі як R404A. Однак до 2020 року постачання холодильних агентів 410A та 134a також почне страждати», - поінформував присутніх на конференції Richard Green, фахівець з продукції компанії DAIKIN UK.

Окрім цього, Green окреслив безсумнівні переваги R32, серед яких підвищена ефективність, знижене значення Потенціалу Глобального Потепління GWP та зменшений об'єм заправлення.

Впевненість, що R32, «слабозаймистий» холодильний агент, стане стандартною заміною з низьким GWP для R410A у кондиціонерах повітря зміцнюється незважаючи на розбіжні стандарти та національні норми, що наразі обмежують розмір кліматичних систем, де його може бути застосовано.

«Все наше обладнання прямого або безпосереднього розширення та охолодження рано чи пізно працюватиме на холодоагенті R32», - наголошує Richard Green. «І саме тому ми вже вивели на ринок цілу низку наших спліт-систем з альтернативним R32».

«Також ми починаємо впроваджувати системи SkyAir на холодильному агенті R32, серед яких наші високоефективні касети з 360-градусним розподілом повітря Roundflow. На додаток, ми зараз презентуємо ринку нову модельну низку наших конденсаторів типу мульті-спліт на R32 для використання з цими системами. І нарешті, ми сподіваємось на повну низку продукції спліт та Sky, що заправлені R32, протягом наступного року».

Green зізнався, що R32 також розглядається до застосування в системах VRV. «Варто зазначити, що ми наразі знаходимось лише на початковій стадії і маємо провести багато важливих досліджень, особливо щодо термінів, коли наші інсталятори будуть готові до цього переходу», - сказав він. «Через певний час це неодмінно станеться, хоча не раніше ніж за кілька років».

«На сьогодні ми пропонуємо вибір між холодильними агентами R410A та R32, однак згодом R32 стане визнаною нормою оскільки законодавство підштовхує нас саме у цьому напрямку», - додав Green.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера Daikin.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10