Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Протипожежні клапани Systemair Helmer

(02.03.2016)

Компанія Systemair починає виробництво протипожежних клапанів, які за функціональним призначенням можуть застосовуватися у якості нормально відкритих, нормально закритих або димових клапанів.

Протипожежний клапан Systemair Helmer нормально відкритий (НВ) призначений для блокування поширення вогню і продуктів горіння по повітропроводам загальнообмінної системи вентиляції. При штатному режимі роботи системи вентиляції такі клапани не перешкоджають проходження повітряних потоків через ділянки вентиляційних каналів, в яких вони встановлені. У разі початку пожежі, заслінка НВ клапана перекриває його прохідний перетин і перешкоджає поширенню вогню по повітропроводам, а так само притоку свіжого повітря до вогнищ загоряння.

Протипожежний нормально закритий клапан Systemair Helmer (НЗ) застосовується в системах припливно-витяжної протидимної вентиляції і в системах видалення диму і газу після пожежі з приміщень, які захищаються установками газового або порошкового пожежогасіння.

Димовий клапан Systemair Helmer призначений для відкриття вентиляційних каналів, по яких здійснюється видалення диму. При штатному режимі роботи системи вентиляції такі клапани перекривають задані ділянки вентиляційних каналів, в яких вони встановлені. У разі початку пожежі, заслінка димового клапана відкривається і дає можливість видалити дим з місць евакуації людей (наприклад, сходових прольотів) та інших задимлених ділянок. Застосовується в системах витяжної протидимної вентиляції.

Клапани Systemair Helmer не підлягають встановленню в трактах і каналах приміщень категорії А і Б пожежовибухонебезпеки, в місцевих отсосах пожежовибухонебезпечних сумішей, в системах, в яких переміщуються середовища, що містять вибухові речовини, вибухонебезпечний пил, липкі і волокнисті матеріали.

Клапани Systemair Helmer виготовляються у трьох типах: канальний, ниппельный, стіновий.

Канальні клапани Systemair Helmer мають два приєднувальних фланця для вбудовування у вентиляційний канал. Виконавчий механізм розміщується зовні. Випускаються як прямокутної, так і круглого перетину.

Ніпельні клапани Systemair Helmer виготовляються без фланців і передбачені для вбудовування у вентиляційний канал. Виконавчий механізм розміщується зовні. Випускаються тільки круглого перетину.

Стінові клапани Systemair Helmer виготовляються з одним приєднувальним фланцем. Виконавчий механізм знаходиться усередині клапана. Їх зручно монтувати безпосередньо в стінний отвір. Випускаються тільки прямокутного перерізу.

Прямокутний перетин. Канальне і стінове виконання

Systemair Helmer
 
Systemair Helmer
 
Systemair Helmer
Канальний, EI60
 
Канальний, EI90
 
Канальний, EI120

 

Systemair Helmer
 
Systemair Helmer
Канальний, EI120
з можливістю
стінового закладення, EI120
 
Стіновий, EI60, EI90

 

Круглий перетин. Канальне виконання

Systemair Helmer
 
Systemair Helmer
 
Systemair Helmer
Канальний, EI60
 
Ніпельний, EI60
 
Ніпельний
з можливістю
стінового закладення, EI60
Systemair Helmer
 
Systemair Helmer
 
Systemair Helmer
Канальний, EI90
 
Ніпельний, EI90
 
Ніпельний
з можливістю
стінового закладення, EI90
Systemair Helmer
 
Systemair Helmer
 
Systemair Helmer
Канальний, EI120
 
Ніпельний, EI120
 
Ніпельний
з можливістю
стінового закладення, EI120

 

Особливості конструкції клапанів Systemair Helmer:

  • Клапани Systemair Helmer випускаються у загальнопромисловому виконанні.
  • Межа вогнестійкості протипожежних клапанів (НВ і НЗ) – EI60, EI90, EI120. Межа вогнестійкості димових (у режимі димового) – E60, E90.
  • Корпус за замовчуванням виконаний з оцинкованої сталі.
  • Заслінка протипожежного клапана складається з декількох вогнетривких плит різного матеріалу, що дозволило досягти хороших результатів меж вогнестійкості при відносно невеликій товщині лопатки.
  • Основними властивостями цих матеріалів є: вогнестійкість, міцність, низький коефіцієнт теплопровідності, легкість, вологостійкість, морозостійкість, екологічність (не виділяють шкідливих речовин при згорянні).
  • Заслінка димового клапана за замовчуванням виконана з оцинкованої сталі.
  • По периметру заслінки на корпусі розташований терморозширюющий матеріал, який під час пожежі розширюється і герметизує клапан.
  • Тип виконавчого механізму: електромеханічний привід з поворотною пружиною (Belimo), електромагнітний привід, реверсивний привід (Belimo) (для НЗ і димових клапанів).
  • Температура експлуатації клапанів від -30 до +40ºС при відсутності прямого впливу атмосферних опадів і конденсації вологи на заслінці.
  • Максимальна відносна вологість навколишнього повітря - 98% при 25ºC
  • Максимальна швидкість потоку повітря – 15м/с
  • Всі клапани Systemair Helmer зберігають працездатність незалежно від орієнтації у просторі та площини їх установки. Ефективність роботи клапанів не залежить від напряму повітряного потоку.
  • Клапани складаються з поворотної лопатки, корпусу, електромагнітного приводу з поворотною пружиною або електромеханічного приводу, оглядового лючка (якщо передбачений), терморозмикаючого пристрою ТРУ (при замовленні і тільки для виконання «NO»), клемної коробки.
  • Корпуси канальних клапанів круглого і прямокутного перетину з межею вогнестійкості EI90 і стінових EI60, EI90 мають спеціальну перфоровану зону у площині закритої лопатки, що дозволяє значно скоротити теплопередачу з «гарячої» до «холодної» частині корпусу.
  • Канальні клапани круглого і прямокутного перетину з межею вогнестійкості EI120 складаються з «холодного» і «гарячого» корпусів, між якими знаходиться термоізолююча вставка з вогнетривкого матеріалу з низьким коефіцієнтом теплопровідності, що дозволяє домогтися у площині закритої лопатки ефекту «терморозриву».

> > > Завантажити технічні дані протипожежних клапанів Systemair Helmer

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера Systemair.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10