Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Відкрита інфраструктура ЦОД – минуле, сьогодення і майбутнє

(24.02.2016)

Open Compute ProjectОборот світового ринку IT- і допоміжної інфраструктури ЦОД збільшується з року в рік. Згідно з прогнозом дослідницької компанії Transparency Market Research (TMR), в 2020 році цей показник наблизиться до позначки в $ 72 млрд, збільшуючись в середньому на 12,9% щорічно протягом прогнозного періоду з 2014 по 2020 рр..

Ключовими гравцями ринку, на думку експертів TMR, будуть компанії Hewlett-Packard, Emulex Corporation, Emerson Network Power, F5 Networks, Alcatel-Lucent, NEC Corporation і Schneider Electric SA. Але всі ці вендори пропонують продукти переважно на базі фірмових пропрієтарних технологій. При цьому рішення на базі відкритих специфікацій також не слід скидати з рахунків. Адже частка такого обладнання також збільшується.

Особливо високим попитом користуються рішення на базі відкритих специфікацій, що розробляються, серед іншого і в рамках ініціативи Open Compute Project (OCP), яку соцмережа Facebook запустила у квітні 2011 року.

Щедрість учасників ініціативи Open Compute Project, які охоче діляться своїми напрацюваннями і технологіями з усім світом, є прекрасним прикладом того, що бажання ділитися в кінцевому підсумку приносить користь всім сторонам. Адже в обмін на власні технології учасники проекту отримують доступ до чужих напрацювань, що в кінцевому підсумку дозволяє поліпшити готову продукцію і скоротити витрати на спорудження, оснащення та експлуатацію ЦОД.

Коли перші сервери на базі специфікацій Open Compute Project були розгорнуті інженерами Facebook на кампусі ЦОД в місті Прайнвилл (США), компанія змогла підвищити ефективність машин з точки зору використання ресурсів на 38 відсотків порівняно із звичайними серверами, які соцмережа раніше купувала у Dell. Крім того, вдалося скоротити вартість серверів на 24 відсотків. Тобто, вочевидь, що інженери соцмережі змогли зробити великий крок вперед у напрямку максимізації співвідношення «ефективність/ціна».

Тепер соцмережа використовує такі сервери і інші рішення на базі відкритих специфікацій у всіх своїх ЦОД. До теперішнього моменту Facebook змогла заощадити завдяки Open Compute Project близько $ 2 млрд.

Зараз в репозиторії OCP є специфікації на обчислювальне і мережеве обладнання, системи зберігання даних, серверні стійки і навіть рішення для подачі електроживлення в ЦОД з використанням постійного струму (DC). Ці специфікації зберігаються у фонді Open Compute Project Foundation, який був заснований у 2011 році Facebook, Intel, Rackspace і Goldman Sachs. Завдання фонду полягає в поширенні відкритих специфікацій заради збільшення темпів впровадження інновацій в індустрії ЦОД. Група учасників ініціативи OCP до теперішнього моменту зросла до більш ніж 200 компаній, включаючи Apple, Cisco, Emerson Network Power, Fidelity, Goldman Sachs, HP, Intel, Rackspace і Microsoft та багатьох інших вендорів.

Вже через кілька тижнів минуле, сьогодення і майбутнє цієї ініціативи опиниться в центрі уваги відвідувачів конференції Open Compute Summit 2016, яка буде проходити з 9 по 10 березня в Сан-Хосе (США). На заході будуть представлені учасники проекту OCP і користувачі рішень на базі специфікацій Open Compute Project.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10