Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Як стандарти NEMA і ASHRAE допомагають покращувати інфраструктуру ЦОД?

(16.02.2016)

ASHRAEСтандарти і системи сертифікації вкрай важливі для індустрії ЦОД в цілому і окремих її гравців зокрема. Приведення інфраструктури своїх комерційних дата-центрів у відповідність вимогам релевантних добровільних стандартів на основі консенсусу допомагає колокейшн-провайдерам демонструвати поточним і потенційним клієнтам ефективність і надійність цих серверних ферм.

Стандарти також активно використовуються проектувальниками і будівельникам дата-центрів для вирішення самих різних завдань: від мінімізації ризику займання і підвищення захищеності будівлі ЦОД від ураганів і/або землетрусів до забезпечення екологічної стійкості інфраструктури, а також мінімізації шкоди навколишньому середовищу – як на етапі будівництва, так і після введення дата-центру в експлуатацію. Нижче представлена актуальна інформація про кілько свіжіх проектів в області стандартизації, що безпосередньо стосуються індустрії ЦОД.

Новий додаток автоматизує розрахунки в рамках стандарту ASHRAE 90.1-2010

Багато будівельників і проектувальників ЦОД вже взяли на озброєння документ під назвою ANSI / ASHRAE / IES 90.1-2013 «Енергетичний стандарт на будівлі за винятком малоповерхових житлових будівель», який обумовлює мінімальні вимоги до проектування енергоефективної більшості будівель, за винятком малоповерхових житлових будівель.

Щоб спростити розрахунки, які здійснювані при використанні стандарту ANSI / ASHRAE / IES 90.1-2013, фахівці ASHRAE створили безкоштовний веб-додаток (доступно за посиланням 901ECB.ashrae.org… з відповідним функціоналом. Новий веб-додаток під назвою 90.1 ECB (Energy Cost Budget) автоматизує всі розрахунки, що необхідні для демонстрації відповідності проекту будівлі ЦОД вимогам згаданого стандарту. Запустити програму можна за допомогою десктопа, планшету або іншого пристрою з доступом в інтернет. Воно дозволяє користувачам зберігати інформацію про проект в одному місці для спрощення спільної роботи і співставлення даних.

ASHRAE готує оновлений стандарт на метод поліпшення якості повітря в ЦОД

Організація ASHRAE готується до випуску актуалізованої версії стандарту ANSI / ASHRAE 62.1 «Вентиляція для прийнятної якості повітря в приміщеннях». Оновлений документ буде включати рекомендації щодо систем з охолоджуваними балками.

Зокрема, в стандарті буде міститися поправка про те, що для забезпечення прийнятної якості повітря в приміщеннях (включаючи машзалы ЦОД) при використанні систем з охолоджуваними балками не вимагається застосування фільтрів. Актуалізований стандарт як очікується, побачить світ у жовтні цього року.

Документ в його нинішньому вигляді обумовлює необхідність використання фільтрів твердих частинок або очисників повітря при експлуатації змійовиків охолодження або інших пристроїв із змоченими поверхнями.

Новий стандарт NEMA охоплює мотори для вентиляторів з регульованою швидкістю обертання крильчатки

Організація NEMA опублікувала добровільний стандарт на основі консенсусу, що стосуються, серед іншого, і моторів для вентиляторів з регульованою швидкістю обертання крильчатки, що використовуються всередині серверних ферм.

Документ отримав назву NEMA ICS 61800-6 TR-2015 «Електромоторні системи з регулюванням швидкості — Частина 6: Керівництво по визначенню режимів навантаження і відповідного номінального струму». Стандарт орієнтований на виробників теплохолодотехніки і рішень для промислової автоматизації.

Він допоможе проектувальникам і виробникам електрообладнання з розглянутої категорії підвищити якість своєї продукції. Тоді як покупці подібного обладнання зможуть вибирати найбільш якісні та ефективні вироби, орієнтуючись на наявність або відсутність сертифікату відповідності вимогам стандарту NEMA ICS 61800-6 TR-2015.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10