Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Чому оператори ЦОД не горять бажанням підвищувати енергоефективність інфраструктури?

(08.02.2016)

The Green GridНезважаючи на тиск з боку національних і регіональних регулюючих органів, самих різноманітних природоохоронних організацій і звичайних обивателів, оператори та власники ЦОД по всьому світу не горять бажанням підвищувати енергоефективність інфраструктури своїх дата-центрів і недостатньо активно скорочують її вуглецевий слід через використання некоректних методик розрахунку. Про це свідчать результати тематичних досліджень, що проведені консорціумом The Green Grid і незалежної дослідницької компанією Lux Research.

Lux Research: Google і Amazon неправильно оцінюють вуглецевий слід своїх дата-центрів

Інтернет-гіганти Google, Amazon, Facebook і Apple потрапили в список компаній, які використовують застарілі інструменти і методи для оцінки вуглецевого сліду своїх дата-центрів. Про це заявили представники дослідницької фірми Lux Research, зазначивши, що за використання некоректних методик розрахунку рівня викидів CO2 в атмосферу фігуранти цього списку недостатньо активно скорочують вуглецевий слід своєї інфраструктури ЦОД.

Фахівці дослідницької фірми розробили новий аналітичний інструмент Lux Grid Network Analysis (GNA), який показав, що на даному етапі вуглецевий слід інфраструктури ЦОД недооцінений у багатьох випадках більш ніж на 30 відсотків. Мова йде про кількість двоокису вуглецю, що потрапляє в атмосферу при електропостачанні інфраструктури дата-центрів за допомогою електрики, яка генерується на «брудних» вугільних і газових електростанціях.

Аналітики Lux Research з'ясували, що Google істотно занижує залежність від вугільних електростанцій у випадку чотирьох із семи своїх кампусів ЦОД в США. Представники пошукового гіганта оцінюють вуглецевий слід своїх американських ЦОД приблизно в 42 тис. тонн CO2-еквіваленту на рік (еквівалент 8500 додаткових авто з двигунами внутрішнього згоряння на дорогах). Але в світлі нового дослідження Lux Research показник може бути набагато вище. Аналогічна ситуація спостерігається і у випадку Amazon. Експерти Lux Research відзначають, що хмарний гігант занижує вуглецевий слід своїх американських ЦОД приблизно в 85 тис. тонн CO2-еквіваленту на рік.

При цьому на додаток до використання величезної кількості електроенергії (експерти Lux Research кажуть, що дата-центри використовують понад 90 мільярдів кіловат*годин електроенергії на рік) інфраструктура ЦОД споживає воду у величезних обсягах для потреб системи охолодження серверів. Так, середнє споживання H2O знаходиться на рівні 4,4 млн літрів з розрахунку на 1 МВт навантаження.

The Green Grid: власники та оператори дата-центрів не цікавляться енергоефективністю

Фахівці консорціуму The Green Grid провели дослідження, щоб з'ясувати ставлення власників і операторів корпоративних і комерційних дата-центрів до питання енергоефективності. Виявилося, що майже половина (43 відсотків) компаній не мають сформованих планів роботи з підвищення енергоефективності своїх дата-центрів на етапах проектування та експлуатації. Дослідження The Green Grid охопило 150 представників компаній, що володіють дата-центрами в Великобританії, Франції та Німеччини.

При цьому 88 відсотків респондентів заявили про те, що дата-центри є важливою частиною їх стратегії корпоративної соціальної відповідальності. Результати дослідження The Green Grid також показали, що тільки одна з трьох (29 відсотків) організацій може провести повну кількісну оцінку екологічних наслідків експлуатації своїх дата-центри. Не дивно, що цілих 97 відсотків опитаних заявили про наявність можливостей для покращення систем моніторингу енергетичної ефективності своїх ЦОД.

Згідно з прогнозами експертів американської організації NRDC (Національна рада з охорони природних ресурсів США або US Natural Resources Defense Council), до 2020 року кількість споживаної дата-центрами електроенергії збільшиться приблизно до 140 млрд. кіловат*годин на рік. Це еквівалентно кількості електроенергії, що виробляється 50 середньостатистичними електростанціями на рік. Експерти NRDC наголосили, що основна частина енергоспоживання індустрії ЦОД припадає на частку корпоративних дата-центрів, а не комерційних.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10