Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Data Center Resources представила нові міжрядні системи охолодження для ЦОД

(18.12.2014)

Data Center ResourcesКомпанія Data Center Resources, постачальник інноваційних рішень для електропостачання, охолодження та моніторингу критично важливої інфраструктури дата-центру, анонсувала передові енергоефективні міжрядні блоки охолодження IRC (In-Row Cooling). Блоки будуть доступні в трьох конфігураціях з різною холодопродуктивністю, функціоналом і комплектацією. За словами представників вендора, пристрої ідеально підходять у якості доповнення до «холодних» коридорів. Блоки IRC виконані у вигляді інтегрованих рішень для видалення тепла, що виділяється ІТ-обладнанням всередині серверних стійок, за допомогою подачі охолодженої води (за винятком однієї з конфігурацій).

Можливість контрольованої подачі охолодженої води передбачена у двох з трьох конфігурацій. Робоча рідина проходить через масив змійовиків, де вона отримує зайву теплову енергію, що йде з монтажної сторони стійок (виходить у «гарячий» коридор). Потім вода, що нагрілася, покидає IRC і повертається в чилер. Нагріте повітря з серверної стійки нагнітається в блок IRC з використанням масиву вентиляторів. Охолоджене за допомогою змійовиків повітря може подаватися безпосередньо на фронтальну сторону суміжних серверних стійок або ж в «холодний» коридор (залежно від конфігурації).

«Популярність міжрядних систем охолодження серед операторів корпоративних і комерційних дата-центрів останнім часом безперервно зростає у силу цілого ряду причин. По-перше, це мобільні пристрої: вони можуть встановлюватися поруч з тими стійками, які виділяють аномально високу (у порівнянні з іншими стійками в машзалі) кількость теплової енергії. По-друге, з їх допомогою можна ефективно видаляти зайву теплову енергію від стійок з IT-навантаженням на цілих 20 кВт. Все це дозволяє оптимізувати інфраструктуру охолодження серверної ферми, позбутися від «гарячих точок» і в кінцевому підсумку домогтися зниження витрати на експлуатацію систем кондиціонування повітря, а також продовжити термін їх корисної експлуатації (причому термін служби серверів також збільшиться). Ми постаралися забезпечити максимально високу якість своїх міжрядних систем охолодження при збереженні конкурентоспроможних цін. Пристрої увібрали в себе безліч передових технологій. Вони можуть похвалитися кольоровими сенсорними екранами з зручним інтерфейсом і просунутими інструментами для моніторингу, оповіщенням користувачів і організацієй віддаленого доступу через інтернет», - зазначив менеджер по продукції компанії Data Center Resources Кевін Макомбер.

Як вже зазначалося вище, компанія Data Center Resources збирається запропонувати операторам ЦОД три конфігурації нових блоків:

  • Конфігурація Open Loop (контур), яка включає в себе просунуті елементи управління, кольоровий сенсорний дисплей, елементи моніторингу, теплообмінний змійовик і необхідні трубопроводи. Гаряче повітря надходить всередину пристрою через повітрозабірники на задній панелі з «гарячого» коридору, що проходить через теплообмінний змійовик, потім охолоджене повітря нагнітається через передню панель в «холодний» коридор.
  • Конфігурація Closed-Loop (замкнутий контур), яка може похвалитися тієї ж комплектацією і функціями, що і попередня, за винятком того, що передня і задня панелі не пропускають повітря. Нагріте повітря подається з монтажного боку суміжної стійки в бічну частину міжрядної системи охолодження, охолоджується при проходженні через змійовики і подається безпосередньо на фронтальну сторону наступному ряду серверної стійки.
  • Конфігурація Self-Contained (автономна), яка може бути використана у зв'язці з ізольованими стійками, кластерами або рядами стійок без застосування зовнішнього чилера.

«Наші міжрядні системи охолодження є життєздатним рішенням для багатьох серверних кімнат та дата-центрів. Унікальним цей продукт робить той факт, що ми можемо змінити розмір і колір корпусу за запитом клієнта, щоб придбані пристрої відповідали уже наявной інфраструктурі. Блоки містять по п'ять індивідуально замінних витяжних вентиляторів. Ми використовували вентилятори з контрольованою користувачем швидкісттю обертання крильчатки, що дозволяє ефективніше управляти повітряними потоками і температурними характеристиками. Крім того, кожен пристрій комплектується двоходовим клапаном для регулювання витрати води», - підсумував Макомбер.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10