Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Європейський ринок дочекався релізу системи охолодження Liebert EFC від Emerson

(12.12.2014)

Американська компанія Emerson Network Power вивела свою систему природного випарного охолодження Liebert EFC на ринок регіону ЕБВА (країни Європи, Близького Сходу і Африки). Представники вендора також повідомили, що найближчим часом всі бажаючі зможуть оцінити демонстраційний зразок продукту в дії, відвідавши дослідний центр Emerson в Падуї, Італія.

Liebert EFC

Природне охолодження (фрикулинг), що припускає використання зовнішнього повітря замість чилерів, дозволяє різко скоротити витрати на експлуатацію центру обробки даних шляхом зниження потреби в електроенергії. При цьому механізм випарного охолодження дозволяє застосовувати фрикулинг в регіонах з відносно високою температурою зовнішнього повітря. І все завдяки ефекту «вологої футболки», при якому випарна вода знижує температуру теплоносія. Інженери Emerson відзначають, що технологія випарного охолодження, що реалізована в системі Liebert EFC, дозволить операторам ЦОД довести коефіцієнт часткової ефективності використання електроенергії (pPUE) до рівня 1.03 одиниці при одночасному скороченні вуглецевого сліду дата-центру (зниження споживання електроенергії обертається зниженням обсягу двоокису вуглецю, що потрапляє в атмосферу з вини «брудних» вугільних електростанцій).

Ефективність випарного охолодження залежить від клімату регіону, у якому знаходиться дата-центр. Для регіону ЕБВА характерна широка кліматична варіативність. Саме тому інженери Emerson створили в Італії спеціальний майданчик для тестування системи випарного охолодження Liebert EFC при різних умовах експлуатації і в розрізі широкого спектру модельованих IT-навантажень (до 400 кВт). Майданчик дозволяє моделювати потік повітря різного рівня температури і вологості, що переміщається зі швидкістю до 100 тис. кубометрів на годину. При цьому за допомогою розгорнутої там апаратури можна проводити вимірювання ефективності системи охолодження з похибкою +/- 5 відсотків.

Liebert EFC

Повідомляється, що системи Liebert EFC комплектуються блоками управління на базі запатентованої технології, які оптимізують охолоджуюче обладнання відповідно до попередньо заданих операторами ЦОД параметрами. Це дозволяє швидко і з мінімальними витратами ресурсів виходити на необхідні рівні температури, вологості та інтенсивності повітряного потоку, що йде в машзал ЦОД. Система також може оптимізувати використання води і електроенергії при роботі у випарному режимі.

> > > Завантажити технічні дані системи випарного охолодження Liebert EFC

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10