Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Зростання світового ринку кондиціонерів повітря сповільнилося з-за ситуації на ринках країн, що розвиваються

(02.12.2014)

Уповільнення економічного зростання в країнах, що розвиваються, і політична нестабільність, яка стала в ряді держав причиною локальних збройних конфліктів, завдали серйозного удару по ринку систем повітряного кондиціонування.

Китай

В першій половині 2014 року ринок Китаю, найбільшого світового споживача і виробника кондиціонерів повітря, виріс всього на 4% порівняно з аналогічним періодом 2013 року. Це один з найгірших показників зростання за всю історію китайської кліматичної індустрії. Причина головним чином у закритті державних програм субсидування та посилення регулювання ринку нерухомості.

Очікується, що в другій половині 2014 року однією з основних проблем галузі стане позбавлення від складських запасів.

Індія і Південно-Східна Азія

На ринку Південно-Східної Азії немає єдності. У той час як в Таїланді політична нестабільність обрушила попит на кондиціонери, Індонезія, найбільший ринок регіону, демонструє стійке зростання. В цілому попит на системи кондиціонування в регіоні зріс порівняно з минулим роком на 5%.

Очікувалося, що індійський ринок кондиціонерів зросте більш ніж на 10%, однак у дійсності показник становив лише 8%. Тим не менш, на ринку зберігається величезний потенціал для зростання, що змушує кліматичні компанії вкладати гроші у розвиток місцевого виробництва кліматичного обладнання.

Близький Схід

Зростання близькосхідного ринку становить лише 1%. У 2013 році в Саудівській Аравії прикладали всі зусилля, намагаючись розпродати кліматичне обладнання, що не відповідає новим стандартам мінімальної ефективності, до вступу цих стандартів у силу. У результаті, у 2014 році попит на системи кондиціонування в країні знизився. У той же час ринки ОАЕ і Катару демонстрували стійке зростання.

Латинська Америка

В країнах Латинської Америки попит на кондиціонери виріс на 9%, при цьому в Бразилії, найбільшому ринку регіону, зростання перевищило 10%. Настільки значний стрибок попиту був викликаний підготовкою до проведення чемпіонату світу з футболу. Зараз, коли цій спортивний захід вже позаду, варто очікувати серйозного зниження темпів зростання.

Африка

У Центральній і Південній Африці обсяг ринку систем кондиціонування у першій половині 2014 року тримався на рівні показників за аналогічний період минулого року. У той же час на півночі континенту холодне літо і політична нестабільність призвели до катастрофічного падіння попиту на кондиціонери. Основна маса кондиціонерів імпортується в Африку з Китаю. За даними митної служби КНР, з січня по травень 2013 року в Алжир було завезено 990000 кондиціонерів. Обсяг імпорту за той же період 2014 року склав всього 420000 штук. В Лівії у першій половині 2013 року було завезено 818000 кондиціонерів, в 2014 році — всього 340000. В Тунісі обсяг імпорту скоротився з 420000 до 120000 кондиціонерів.

В цілому африканський ринок кондиціонерів скоротився у першій половині 2014 року на 30%.

США

В США спостерігаються ознаки відновлення економіки після фінансової кризи. Рівень безробіття досяг найнижчої позначки з вересня 2008 року. Зростають обсяги будівництва житла і об'єктів комерційної нерухомості.

За даними Інституту кондиціонування, опалення та холодильних систем (AHRI), у першій половині 2014 року сумарний обсяг постачань агрегатованих кондиціонерів і повітряних теплових насосів зріс порівняно з аналогічним періодом 2013 року на 9,9%, з 2614871 до 2873898 одиниць. Постачання агрегатованих кондиціонерів збільшилося на 6,3% — з 1748314 до 1859252 штук, а теплових насосів — на 17,1%, з 866557 до 1014646 штук.

Продовжує зростати попит на побутові спліт-системи, очікується, що у 2014 році обсяг цього сегмента ринку складе майже 700000 одиниць обладнання. Як і раніше, стандартом для опалення та кондиціонування житла в США залишається комбінація агрегованого кондиціонера і водогрійного котла. Проте завдяки вдосконаленню технологій теплоізоляції зникає необхідність в обладнанні великої тепло- і холодопродуктивності, тому все частіше для охолодження і обігріву нових будинків використовують спліт-системи. Провідним виробником спліт-систем для американського ринку залишається Mitsubishi Electric.

Незважаючи на стійке зростання продажів VRF-систем протягом кількох років, їх частка на ринку все ще не перевищує 10%.

У першій половині 2014 року обсяг експорту віконних кондиціонерів з Китаю знизився в порівнянні з аналогічним періодом 2013 року на 12%. При цьому на складах все ще зберігаються нерозпродані залишки з минулого року.

В цілому порівняно з першою половиною минулого року обсяг ринку систем кондиціонування в США скоротився на 4%.

Європа

В Європі найбільші темпи зростання попиту на кондиціонери відзначені в країнах, економіка яких успішно відновлюється після кризи, — в Німеччині та Великобританії. А ось в Італії, Греції та Іспанії ситуація далеко не така радісна. Вперше за кілька років сповільнилося зростання турецького ринку, впав попит на кондиціонери в Московії. Загальне скорочення обсягів європейського ринку оцінюється у 14%.

Південна Корея

В Південній Кореї практично немає сімей, які не мають телевізора, холодильника та пральної машини. Це означає, що передумови для бурхливого зростання продажів побутової техніки відсутні. У той же час володарями кондиціонерів є лише 7 з кожних 10 сімей. Що при досить тривалому теплому сезоні і середньої річної температури повітря, яка має тенденції до зростання , створює потенціал для зростання продажів систем кондиціонування.

Тим не менш у першій половині 2014 року продаж кондиціонерів в Південній Кореї скоротилися на 12% порівняно з аналогічним періодом 2013 року.

Японія

Японський ринок кондиціонерів у першій половині 2014 року зріс на 8% порівняно з аналогічним періодом 2013 року. Основним чинником, що сприяв зростанню, стало прагнення японців придбати дорогу техніку до підвищення споживчого податку.

За даними Японської асоціації індустрії холоду і кондиціонування (JRAIA), у лютому обсяг постачання кондиціонерів склав 675000 штук, що є другим за величиною показником з 1997 року. Тенденція до зростання продовжилася у березні і квітні. І хоча у травні і червні обсяги впали відповідно на 9,7 і 5,6%, у липні варто очікувати відновлення зростання.

Завдяки буму продажів з січня по квітень обсяги постачання побутових кондиціонерів у першій половині 2014 року досягли 4798000 штук, що на 7,1% більше показників аналогічного періоду 2013 року, коли в Японії панувала небувала спека.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10