Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Конструкція нового компресора обіцяє скоротити енергоспоживання на 50%

(06.11.2014)

Ray McKenzie і Mac Chaney з штату Алабама розробили новий компресор, який, за їх твердженням, може зробити справжній переворот в індустрії ОВВК та холодильної техніки.

Як заявляють розробники, новий компресор може бути майже на 50 відсотків ефективніше, традиційних компресорів. Новий компресор має невеликі габарити, легкий і тихий в роботі.

Крім того, «вдосконалений лінійний холодильний компресор» може застосовуватися в цілому ряді додатків, наприклад, в системах ОВВК, водонагрівачах з вбудованим тепловим насосом, холодильниках, геотермальних системах, віконних кондиціонерах і холодильних шафах для зберігання продуктів.

RayMacCompressor

Так званий RayMacCompressor (RMC) має лише одну рухому частину, що знижує втрати енергії на тертя, порівняно з ротаційними компресорами. У виробництві RMC-компресора практично не використовується червона мідь, за рахунок чого знижується вартість і маса обладнання, повідомляють винахідники McKenzie і Chaney. Іншими технічними характеристиками, що відрізняють новий компресор, є:

  • Змінний хід, що дозволяє розрізняти робочі навантаження і режими.
  • Відсутня циклічність, що дозволяє усунути скачки напруги при запуску і значно знизити енергоспоживання.
  • Відсутній конденсаторний пуск, що підвищує надійність.

«Ми називаємо це пристрій економною, екологічно нешкідливою насосною машиною», - каже McKenzie. «Беручи до уваги зростання цін на енергоносії в останні роки, на сьогоднішній день збереження енергії є більш доцільним, ніж її виробництво у ще більших обсягах. Наш компресор RayMacCompressor може заощадити величезну кількість енергії, і при цьому бути досить універсальним для різного роду застосувань».

Як повідомляється, в даний час рівень ефективності RMC-компресора на 30-ть відсотків вище, ніж у звичайних агрегатів. McKenzie і Chaney впевнені в тому, що після додаткових досліджень і випробувань ефективність роботи обладнання може збільшитися до 50-ти відсотків.

Основною перешкодою на шляху розвитку нового компресора, в даний момент, є фінансування, яке необхідно для подальшого тестування і розробки, зокрема як і виробниче обладнання, офіційні дозволи на використання та експлуатацію обладнання від контролюючих органів (UL, CE, FCC) і маркетинг. Для збору необхідних коштів, McKenzie і Chaney засновали кампанію Kickstarter.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10