Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Система ізоляції повітроводів Free Standing Cold Corridor від компанії Minkels

(17.10.2014)

Постачальник рішень для модульних центрів обробки даних Minkels, який є частиною групи компаній Legrand, представив нову систему ізоляції повітропроводів для ЦОД під назвою Free Standing Cold Corridor. Модульна конструкція дозволяє створювати «холодні» коридори довільної конфігурації, що використовуються для подачі до монтажних стійок повітря з боку систем кондиціонування.

Minkels Free Standing Cold Corridor

Новий продукт був розроблений інженерами Minkels для використання як на корпоративних, так і в комерційних дата-центрах (колокейшн). Система Free Standing Cold Corridor характеризується самонесущею конструкцією і масштабованістю. Оператори ЦОД можуть додавати додаткові повітроводи для поділу гарячих і холодних потоків повітря по мірі необхідності, що дозволяє підвищити ефективність капіталовкладень.

Конструкційні особливості

Модульна система ізоляції повітроводів Minkels Free Standing Cold Corridor є повністю самонесущею, тобто, на відміну від стандартних аналогів, цей продукт дозволяє формувати ізольовані повітроводи без використання монтажних стійок в якості опори.

Модульна конструкція нових «холодних» коридорів передбачає використання стандартних стінових панелей, стельових панелей і дверей. Можливість комбінування цих елементів в довільному порядку дає клієнтам гнучкість, дозволяючи при створенні повітроводів виходити з конструкційних особливостей і розмірів вже наявних або для монтажних стійок, що тільки плануються до придбання.

Розробка продукту

Слід зазначити, що інженери Minkels при розробці Free Standing Cold Corridor використовували передовий досвід, а також виходили з побажань і пропозицій своїх провідних клієнтів. До числа останніх відносяться найрізноманітніші компанії, у розпорядженні яких є серверні ферми: від власників мереж супермаркетів до банків з Нідерландів, Франції, Великобританії, Швейцарії та Бельгії.

«Ми постаралися залучити в процес розробки своєї нової системи ізоляції повітроводів серед іншого інженерів відомої мережі супермаркетів і великого європейського банку. Цим клієнтам потрібні високомасштабні рішення для створення «холодних» і «гарячих» коридорів в ЦОД, так як останні виступають одним з найбільш економічно ефективних способів забезпечення енергоефективності майданчиків для розміщення швидкозростаючою IT-інфраструктури. Крім того, їм були необхідні надзвичайно гнучкі конструкції в плані того, що оператори ЦОД цих компаній не знають наперед, обладнання або монтажні стійки яких саме типів будуть розміщені у машзалах в довгостроковій перспективі», - зазначив старший менеджер Minkels по продукції Вінсент Лібе.

Додаткові модулі і модернізація

Система Free Standing Cold Corridor від Minkels в повній мірі сумісна з продуктом аналогічного призначення під назвою Next Generation Cold Corridor, який вендор представив раніше. Але, на відміну від новинки, дане рішення використовує монтажні стійки в якості підтримуючих структур. Перевага конструкційної сумісності двох продуктів полягає в тому, що всі додаткові модулі для системи ізоляції повітроводів Next Generation Cold Corridor можуть бути легко інтегровані з Free Standing Cold Corridor.

В даний час доступні додаткові модулі, які дозволяють реалізувати наступні функціональні опції:

  • Безпосередньо оптимізація повітряних потоків (для підвищення енергоефективності ЦОД).
  • Моніторинг стану певних параметрів роботи дата-центру (завдяки інтеграції зі спеціальними датчиками для моніторингу типу plug & play).
  • Забезпечення безпечного доступу до вмісту монтажних стійок (завдяки різним автоматичним дверним системам).
  • Підтримання протипожежної безпеки (завдяки сумісності з широким спектром систем пожежогасіння).

Система ізоляції повітроводів Free Standing Cold Corridor також підходить для застосування в ситуаціях так званого «дооснащення», тобто в тих випадках, коли вже існуючі і експлуатовані дата-центри повинні бути модернізовані з метою підвищення енергоефективності і без ризику порушити безперервність бізнес-процесів, які підтримуваються ЦОД.

«За допомогою Free Standing Cold Corridor подібні зміни вносяться дуже швидко без зайвих зусиль. Набагато простіше, ніж у випадку здійснення проекту, що передбачає створення унікальної системи ізоляції «з нуля» за спецзамовленням операторів ЦОД. Пропонований нами підхід також можна назвати більш ефективним з економічної точки зору. Ми пропонуємо партнерам можливість створювати індивідуальне рішення на основі стандартних компонентів і продуктів», - підсумував Лібе.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10