Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Рішення для теплових насосів від Emerson Climate Technologies

(03.10.2014)

Компанія Emerson Climate Technologies візьме участь у виставці Chillventa 2014 (14-16 жовтня), де представить технології, які були створені з урахуванням сучасних тенденцій і вимог ринку, торгові марки Copeland, Alco Controls і Dixell, а також рішення Emerson Industrial Automation. Нові розробки Emerson відповідають запитам не тільки сьогоднішнього, але й завтрашнього дня з точки зору енергетичної ефективності та відповідності екологічним вимогам.

Пропонуючи рішення на базі R744, R290 і холодоагентів з низьким ПГП, продукцію Copeland, Alco і Dixell, сучасні технології регулювання та інтелектуальну електронну технологію CoreSense для напівгерметичних і спіральних компресорів, компанія Emerson дозволяє вирішити багато актуальних на сьогоднішній день проблем і дати відповіді на наступні питання:

  • Як правильно сконфігурувати систему, щоб домогтися необхідних цільових показників?
  • Які види холодоагентів краще всього використовувати в холодильної та кліматичної техніці різних типів?
  • Як забезпечити ефективну роботу систем і знизити витрати на технічне обслуговування і експлуатацію, використовуючи інтелектуальні електронні рішення?

На виставці будуть представлені нова серія низькотемпературних компресорів Copeland Scroll Summit, а також ряд нових спіральних компресорів як на базі стандартних технологій, так і на базі технологій Digital. Крім того, на стенді можна буде побачити нові компресори Copeland Stream на базі холодоагенту CO2, призначені для середньотемпературних транскритичних і низькотемпературних субкритичних циклів.

Що стосується кліматичної техніки, то представники Emerson продемонструють комплексні рішення з постійної і регульованою швидкістю обертання на базі компресорів Copeland Scroll, а також інтелектуальні контролери Emerson, призначені для комерційного і побутового обладнання. Крім цього, компанія проведе презентацію найбільшого на ринку спірального компресора ZP725, а також представить лінійку компресорів з регульованою швидкістю, яка була розширена моделями преміум-класу.

Одним з головних елементів експозиції стане RMH (Refrigerant Module Heating), модуль для теплових насосів в житлових приміщеннях. Теплові насоси являють собою опалювальні системи, які допомагають скоротити викиди вуглекислого газу і заощадити витрати на електроенергію і технічне обслуговування. Виробники теплових насосів постійно вдосконалюють свою продукцію. І з допомогою Emerson досягають успіхів.

Один з рецептів успіху - використання компонентів і інтегрованих рішень від Emerson Climate Technologies, постачальника компресорів Copeland Scroll, а також компонентів систем управління Alco і Dixell. Новий модуль RMH інтегрує безліч рішень Emerson. Модульна концепція дозволяє спростити систему, зробити її надійної та продуктивної, з чіткою взаємодією між ключовими компонентами контуру холодоагенту, одночасно забезпечуючи неперевершену надійність і ефективність. Оптимізована взаємодія між компресором, приводом та іншими компонентами, такими як електричні розширювальні вентилі та контролери контуру холодоагенту, забезпечують клас ефективності A+++.

Зовнішній вигляд модуля Emerson RMH

Рис. 1. Зовнішній вигляд модуля Emerson RMH.

Модуль RMH оптимізований для реверсивних теплових насосів «повітря-вода». Для того, щоб тепловий насос запрацював, потрібно провести трубне обв'язування конденсатора, встановивши запірно-регулюючу арматуру, контрольно-вимірювальну апаратуру, буферний бак. Крім того, до модулю RMH необхідно приєднати випарник і системний контролер.

Склад модуля Emerson RMH
Склад модуля Emerson RMH

Рис. 2. Склад модуля Emerson RMH

 
На рис. 2 показана конструкція модуля RMH та основні компоненти. Цифрами позначені:
1 — конденсатор,
2 — економайзер,
3 — ресивер,
4 — спіральний компресор ZHW,
5 — контролер холодильного контуру,
6 — привід частотного регулювання,
7 — чотирьохходовий клапан,
8 — компоненти, невидимі на рисунку: датчики тиску, датчики температури, фільтр-осушувач, розширювальні клапани.

Основним елементом конструкції модуля є спіральний компресор ZHW (R410A) з регульованою частотою обертання вала (30-117 Гц). Такий діапазон регулювання дозволяє протягом всього сезону виробляти тепло в точній відповідності з фактичними потребами. Значні зміни умов експлуатації в теплових насосах потребують конструктивних змін у порівнянні з іншими спіральними компресорами, тому в компресорах ZHW використовуються безщіточні електродвигуни з постійними магнітами, високоефективний привід, оптимізований спільно з компресором, а також технологія вприскування пари. Компресори ZHW дозволяють використовувати економайзер і завдяки цьому досягати максимальної температури конденсації 68°C, що є на даний момент чудовим показником для компресорів на R410A.

Компресор Copeland ZHW і частотний привід

Рис. 3. Компресор Copeland ZHW і частотний привід.

Всі елементи модуля RMH управляються спеціально розробленим контролером RCC (refrigerant circuit controller). Контролер аналізує інформацію від датчиків тиску і температури, управляє розширювальними клапанами випарника і економайзера, чотирьохходовим клапаном, видає сигнал на частотний привід компресора і здійснює зв'язок з системним контролером і контролером випарника по протоколу ModBus. Функціонал контролера представлений в таблиці 1.

Таблиця 1. Функціональні можливості контролера RCC.

Функція
Опис
  Контроль компресора
  Забезпечення безпечної експлуатації
  компресора в межах його робочого діапазону
  Управління швидкістю
  обертання / продуктивністю
  Забезпечення відповідності
  продуктивність модуля необхідному
  навантаженні
  Управління чотирьохходовим
  клапаном
  Організація роботи у відповідність
  з режимом (відтаювання / охолодження)
  Управління вентилятором випарника
  Підтримання заданих параметрів або
  безпосереднє управління (необхідний
  зв'язок через ModBus)
  Управління перегрівом випарника
  Самоналагоджувальний PID-алгоритм
  забезпечує надійний контроль перегріву.
  Управління перегрівом економайзера
  Контроль вприскування пару і рідини
  в компресор
  Захист компресора / приводу
  Вбудована в частотний привід (зв'язок
  через ModBus)
  Контроль повернення масла
  Забезпечення безпечної роботи при
  низьких частотах обертання
  Управління нагрівачем картера
  Забезпечення безпечного запуску
  компресора
  Попередження
  Передача даних про стан системи
  і попереджень про аварії
  Вимірювання енергоспоживання
  Оцінка ефективності роботи, інтеграція
  даних в розрахунок сезонного COP
  Визначення необхідності
  і тривалості відтаювання
  Забезпечення безпечної роботи у поєднанні
  з оптимізацією ефективності системи
  Управління частотою обертання вала
  компресора
  Виключення резонансних частот обертання

 

В Чехії, на заводі в місті Микулі, Emerson виробляє 2 типу модулів RMH. Їх характеристики представлені в таблиці 2.

Таблиця 2. Технічні характеристики модулів Emerson RMH.

Модуль
Холодоагент
Температури
кипіння / води
на виході, °C
Частота
обертання
валу, Гц
Теплопродук-
тивність,
кВт
COP
RMH 10
R410A
-5 / +45
50
4,18
3,21
-13 / +55
90
6,81
3,13
RMH 18
-5 / +45
50
7,93
2,25
-13 / +55
90
12,49
2,35

 

Як вже було зазначено вище, конструктивні особливості компресорів ZHW дозволяють їм досягати високої температури конденсації і, як наслідок, високої температури води на виході навіть при низьких температурах кипіння холодоагенту, що ілюструється на рис. 4, де представлений робочий діапазон модулів RMH в координатах «температура кипіння / температура води на виході».

Робочий діапазон модулів Emerson RMH

Рис. 4. Робочий діапазон модулів Emerson RMH (R410A).

Модулі RMH пройшли суворі випробування на надійність, що моделюють максимальні і швидкозмінливі навантаження, які можуть на них впливати в процесі експлуатації, а також пройшли польові випробування в 12 різних областях Європи. Під час випробувань в якості опалювальних приладів до модулів підключалися теплі підлоги, радіатори та їх поєднання. Випробування підтвердили високу енергетичну ефективність RMH в різних кліматичних умовах.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10