Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Майстер-клас: порівняння пультів управління FLEX і S-touch

(24.09.2014)

Часто наші клієнти цікавляться перевагами, дизайном і функціональним призначенням сучасних пультів управління Flex і S-touch, призначених для управління компактними вентиляційними установками LESSAR. У зв'язку з цим спеціалісти компанії «Планета Клімату» у даному майстер-класі постаралися відповісти на всі питання, які найчастіше задаються клієнтами.

Пульт Lessar FLEX

Пульт Lessar FLEXРозроблявся спеціально для розкриття всіх можливостей гнучкого налаштування компактних вентагрегатів LESSAR серії V4. Крім базових функцій, пульт дозволяє здійснити «тонке» налаштування вентагрегата — аж до програмування ПІ-контролерів управління. У зв'язку з великою кількістю функцій введено дворівневе меню. Це меню можна порівняти з айсбергом, верхньою частиною якого є меню користувача, а нижня частина — сервісне меню.

Користувацька частина меню дозволяє керувати всіма базовими функціями: установка температури, установка швидкості, читання показників вбудованих і підключаємих температурних датчиків, інформування користувача про неполадки в роботі. Самі «складні» функції в меню користувача вимагають прочитання покрокової інструкції з паспорта. Також у додатковому меню реалізована можливість роздільного керування вентиляторами компактного вентагрегата Lessar.

Сервісне меню відкриває додаткові можливості налаштування вентагрегата, за рахунок введення нових регульованих параметрів. Стандартні програми роботи компактного вентагрегата LESSAR можуть бути відкоректовані у відповідності з необхідними умовами експлуатації. З цієї причини доступ до сервісного розділу обмежено паролем.

Для відображення всіх пунктів і підпунктів меню пульт FLEX обладнаний інформативним шестирядковим ЖК–дисплеєм з кнопковим управлінням. Пульт FLEX ідеально підходить для інженерів, які виконують пуско-налагоджувальні роботи, а так само для просунутих користувачів, охочих бачити повний звіт про роботу компактного вентагрегата Lessar.

Пульт Lessar S-touch

Пульт Lessar S-touchОб'єднує в собі: легке сенсорне управління, інформативну індикацію робочого стану на лицьовій панелі і сегментний дисплей для відображення показників основних параметрів. Новий пульт не тільки забезпечує комфортні умови експлуатації, моніторингу та обслуговування компактних вентиляційних агрегатів, але і є новою сходинкою в управлінні компактними вентиляційними агрегатами LESSAR.

Дворівневе меню S-touch запозичено у попередника — пульта управління FLEX. Однак меню зазнало значні зміни. У додатковому розділі тепер є пункти: час роботи включеного підсвічування, вибір тональності при дотику до сенсорних кнопках, включення і вимикання показників температури, встановлення межи рівня CO2 для включення функції провітрювання (BOOST), а також індикація тимчасового інтервалу до заміни фільтрів. Всі інші функції перенесли в розділ «Службове меню».

Пульт S-touch отримав нові внутрішні компоненти. Тепер, крім порту підключення до плати автоматики компактного вентагрегата Lessar, додався восьмиконтактний роз'єм для управління додатковим обладнанням. До нового роз'єму можна підключити: додатковий вентилятор з ЄС-двигуном, датчик СО2, датчик перепаду тиску (0-10 VDC). Також стало можливим пряме підключення до системи BMS по протоколу ModBus RTU, при цьому моніторинг роботи вентилятора і налаштування датчиків можна зробити за допомогою комп'ютера, у режимі on-line.

Таблиця. Основні функції пультів FLEX і S-touch.

Функція
FLEX
S-touch
  Дворівневе меню
  Тижневе програмування
 
  Установка дати і часу
 
  Налаштування ПІ-контролерів системи автоматики
 
  Налаштування нічного режиму роботи компактного вентагрегата
 
  Налаштування параметрів спрацьовування захисту водяного
  нагрівача
 
  Налаштування параметрів включення водяного насоса
 
  Налаштування типу електричного нагрівача і типу управління
 
  Вибір і налаштування управління рекуперацією тепла
 
  Вибір типу вентагрегата
 
  Вибір типу керованих двигунів
 
  Індикація аварій
  Вибір мови меню
 
  Перегляд показників датчиків, підключених до плати автоматики
 
  Налаштування включення охолодження
 
  Налаштування часового інтервалу режиму провітрювання
  (BOOST)
  Налаштування часового інтервалу заміни фільтрів
  Налаштування підключення датчика тиску з аналоговим
  сигналом
  Налаштування підключення датчика СО2
  Налаштування швидкостей вентилятора
  Роздільне налаштування припливного і витяжного вентиляторів
 
  Вибір залежності швидкості вентиляторів (процентна /
  від датчика тиску / від датчика СО2)
  Скидання всіх налаштувань
  Пряме підключення до серії BMS по протоколу Modbus RTU
 
  Пряме підключення для управління додатковим
  вентилятором з ЄС-двигуном
 
  Звуковий супровід натискання кнопок
 
  Блокування вимикання вентагрегата (при натисканні кнопки
  «вимикання» вентагрегат Lessar буде працювати з
  мінімальною швидкост'ю)
 
  Блокування випадкового натискання кнопок
 


Вибираючи відповідний пульт, ви повинні в першу чергу визначитися із завданнями, які цей пульт повинен вирішувати, а так же вибрати свій стиль управління.

Пульт FLEX, що володіє гнучкою системою точного ручного налаштування, необхідний вам в тому випадку, якщо ви звикли тримати під контролем всі процеси і намагаєтеся розібратися в кожній області з якою маєте справу.

Якщо ж ви звикли покладатися на автоматику, створену професіоналами, і хочете отримати комфортне керування компактним вентагрегатом LESSAR без застосування спеціальних знань, то високотехнологічний пульт S-touch підійде саме вам!

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10