Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Зростання світового ринку теплових насосів

(01.09.2014)

У 2013 році обсяг глобального ринку теплових насосів збільшився на 7.2% до позначки майже 2 млн. систем, що зумовлено, перш за все, суттєвим зростанням продажів водонагрівачів на базі теплового насоса, особливо в Сполучених Штатах Америки з одного боку, і оздоровлення Європейського ринку з інший.

Глобальний ринок теплових насосів

Рис. Глобальний ринок теплових насосів, різні системи по вартості, 2013 рік.

Однак у вартісному вираженні, у 2013 році ринок провис на 6.9% порівняно з попереднім роком, основною причиною якого називається зниження продажів систем високої продуктивності, а також зростаюча конкуренція серед постачальників.

2013 рік також став свідком активного ринкового проникнення інтегрованих баків-акумуляторів гарячої води типу повітря-вода, відомих також як водонагрівачі на базі теплового насоса. Слідом за майже 40%-м зростанням у 2012 році, світовий ринок продемонстрував 26.5%-е підвищення в 2013 році, проте ця тенденція була відзначені в основному за межами Європи, у той час як в Європі розмір ринку залишався обмеженим кількома тисячами систем.

Глобальний ринок теплових насосів

Рис. Глобальний ринок теплових насосів, різні системи за обсягом, 2013 рік

Серед інших рішень типу повітря-вода, спліт-системи продовжують користуватися широкою популярністю з глобальним 15.6%-м зростанням. Дані пристрої домінують продажу в Європі, причому малопотужні моделі становлять значну частку ринку. Зростання, по всій видимості, відбувався за рахунок моноблочних систем, обсяг яких знизився на 2% в цілому по Європі. Глобальний попит на спліт-системи був урівноважений в Китаї, де продажі моноблочних теплових насосів прискорилися на 13.8% з подальшим позитивним зростанням на 5.1% по всьому світу.

Незадовільні показники в сегменті геотермальних теплових насосів були знову зафіксовані на глобальному рівні в 2013 році. Незважаючи на 5%-е підвищення на ринках США і Китаю, рівень продажів знизився на Європейському континенті з подальшим зниженням обсягу на 1%. Високі початкові капіталовкладення і брак політичної підтримки називаються постачальниками в якості основних перешкод у розвитку ринку геотермальних теплових насосів.

Тепловий насос з рекуперацією тепла відпрацьованого повітря все ще є інноваційним рішенням. Будучи популярною в скандинавських країнах, технологія почала поширюватися в Північній Європі як засіб зниження теплових втрат і енергоспоживання в будинку. Зараз обсяги продажів низькі, однак збільшуються в середньому на 4.6% на світовому рівні.

Прогнози світового ринку теплових насосів

Рис. Прогнози світового ринку теплових насосів, обсяг продаж у блоках. Джерело: BSRIA.

Щодо прогнозів по кожному типу теплового насоса, стрімке економічне зростання в Китаї обіцяє активізувати попит на моноблочні системи в найближчі роки, в той час як повільні темпи оздоровлення сегмента нового будівництва і дефіцит інвестицій у проекти реконструкції в Європі будуть ймовірно, стримувати розвиток сегментів спліт-систем і теплових насосів з рекуперацією тепла відпрацьованого повітря.

Рекуператори та геотермальні рішення не повинні перевищити двозначне зростання із середнім щорічним глобальним показником 7.4% і 4.9% відповідно в період з 2014 до 2017 року. Посилення законодавства за певними типами систем, як на Європейському рівні, так і Американським Агентством по Енергетиці зможе інтенсифікувати продаж водонагрівачів з тепловим насосом з сукупними темпами річного зростання 17%.

Вивчення ринку теплових насосів Асоціацією BSRIA

Асоціація BSRIA випустила нову серію звітів, що охоплюють ринок теплових насосів в основних країнах Північної Америки, Європи та Азії.

Аналіз 14 країн, досліджених у 2013 році, надає повне розуміння ринку і містить детальну інформацію по геотермальних теплових насосів, систем вода-вода, повітря-вода, рекуператорів тепла відпрацьованого повітря і водонагрівачів. Також було проведено додаткове вивчення ринку теплових насосів з примусовим обдувом, типових для США.

Дослідження BSRIA показує останні тенденції ринку теплових насосів щодо розвитку продажів, цінової еволюції і ринкове проникнення різних типів систем. Кожен звіт містить аналіз ланцюжків збуту продукції, і для якого додатку який тип установки проводиться.

Прогнози засновані на різних факторах ринкового зростання і перешкоди, виявлених в експертних колах галузі, і базуються також на досвіді експертів ринку. Крім того, Асоціація BSRIA забезпечує постачальників рекомендаціями щодо потенційних викликів, які необхідно враховувати при прийнятті рішень у майбутньому бізнес-плані.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10