Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Ефективності - першочергова увага компанії Uponor

(29.08.2014)

Нова корпоративна штаб-квартира компанії Leica Camera AG у Вецларі – це більше, ніж просто будівля. Для цього традиційного бренду вона знаменує початок і повернення історичних місць. За проектом архітекторів Грубера та Кляйн-Краненбурга, м. Франкфурт-на-Майні, температура будівлі регулюється за допомогою системи активації бетонного ядра Zent-Frenger Batiso і системи підігріву підлоги Uponor Classic.

Надсучасний будівельний комплекс вартістю 60 млн. євро був побудований на території 27000 м2. У ньому розмістяться 700 співробітників компанії із Відділу виробництва, Відділу управління, Академічного відділу та Відділу обслуговування клієнтів компанії Leica Camera AG. Для відвідувачів також доступні відкриті видимі виробничі зони, експериментальний майданчик, Галерея Leica Gallery, склад, фотостудія, ресторан і кав'ярня.

Рис. Температура в будівлі регулюється системою активації бетонного ядра Zent-Frenger і системою нагрівання поверхні Uponor.

Енергетична концепція була розроблена інжиніринговою компанією HPI Himmen Ingenieurgesellschaft, м. Кельн, і реалізована у співпраці з компанією Imtech Deutschland, м. Франкфурт-на-Майні. Разом, вони повинні були вирішити архітектурні питання, а також функціональні вимоги до регулювання температури в зонах громадського користування, виробничих майданчиках із технологією очистки приміщень та офісних приміщеннях.

Енергетична концепція команди, яку очолює інженер і менеджер проекту Юрген Дрольсхаген, дозволила знизити споживання енергії на 46,4% нижче вимог Постанови щодо енергозбереження 2009 року Energy Saving Ordinance 2009. Будинок був нагороджений Сертифікатом зеленого будівництва Європейського Союзу (European Union’s Green Building certificate) і отримав золото за попередньою кваліфікацією DGNB.

Рис. Температура повітря в офісах на першому і другому поверхах, а також температура 2400 м2 стелі Галереї контролюється системою Zent-Frenger Batiso.

Дві третини енергії виробляється блоковими тепловими електростанціями, а решта - одна третина – за допомогою теплового насоса. Теплогенеруюча комбінація із поглинача, блокових теплоелектростанцій, конденсаційних котлів, холодильних машин і теплового насоса керується за допомогою системи управління, що була спеціально розроблена для цього проекту. Дані з 450 вимірювальних лічильників постійно записуються і оновлюються через систему автоматизації будівлі (сумісною із BACnet), таким чином регулюючи та оптимізуючи всю систему.

Рис. Труби Uponor PE-Xa DN 20 були встановлені на регістрах з інтервалом 15 см.

Зони громадського користування та офісні приміщення в будинку регулюються системою активації бетонного ядра Zent-Frenger Batiso і системою підлогового опалення Uponor Classic в області низьких температур.

Бетонні стіни, термоактивація яких відбувається за допомогою системи Zent-Frenger Batiso, встановлюються за високоповерховими скляними панелями Галереї на цокольному поверсі. Підлога в Галереї також термоактивується за допомогою підігріву підлоги Uponor.

Рис. Температура внутрішніх стін Галереї площею 400 м2 контролюється системою Zent-Frenger Batiso.

На додаток до регулювання температури Галереї на цокольному поверсі, стелі офісних приміщень на першому та другому поверхах нагріваються і охолоджуються за допомогою системи Zent-Frenger Batiso. Близько 400 контурів опалення регулюють температуру стін загальною площею 580 м2 і стелі площею 2400 м2. Для досягнення цієї мети, на регістрах були встановлені труби Uponor PE-Xa DN 20 з інтервалом 15 см. Зони громадського користування і офісні приміщення також опалюються і охолоджуються за допомогою опалення підлоги Uponor Classic.

Система підлогового опалення Uponor Classic

Рис. Зони громадського користування та офісні приміщення опалюються і охолоджуються за допомогою підлоги з підігрівом Uponor Classic площею 17000 м2.

Для поверхневого опалення на простелені мати були встановлені труби PE-Xa Comfort Pipe PLUS розміром 17 х 2,0 мм з інтервалом 15 см. Це відіграло велику роль в економії витрат при установці 800 опалювальних контурів на площі 17000 м2.

Рис. Разметка для укладки Uponor Classic была переработана таким образом, чтобы соответствовать изгибам здания. Это позволило сэкономить время и деньги.

Гаряча вода для поверхневого опалення в кав'ярні постачається системою труб Uponor Ecoflex. Трубопровідна система складається з стійких, але гнучких обсадних труб із внутрішніми провідними трубами із поперечно зшитого поліетилену (PE-Xa) і звичайного немодифікованого поліетилену (PE 100) – самі по собі труби оточені ізоляцією із багатошарової PE-Xa піни із зшитого поліетилену.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10