Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Світовий ринок кондиціонерів повітря в 2013 році

(08.07.2014)

Світовий ринок кондиціонерів повітря в 2013 роціУ 2013 році, за оцінкою BRSRIA, світової кондиціонерний ринок досяг 91,6 млрд. доларів США. Він виріс на 6% порівняно з 2012 роком - 86,8 млрд. доларів США - засвідчуючи те, що ринок систем кондиціонування повітря, нарешті, показує позитивну динаміку.

Найбільше зростання спостерігалося в Північній і Південній Америці - більш ніж на 8% у вартісному вираженні, потім слідувала Азія з 8%, Європа зросла на 2% і, нарешті, Близький Схід, Індія і Африка зросли на 2%.

Азіатсько-Тихоокеанський регіон як і раніше є найбільшим у світі регіоном за обсягами продажів кондиціонерів повітря - це 51,7 млрд. доларів США, або 56% світового ринку в 2013 році. Як і в попередні роки, на Китай і Японію припадає 82% всього ринку у вартісному вираженні.

На відміну від 2012, в 2013 році багато ринків засвідчили ознаки відновлення. При цьому найбільше зростання було відзначено в Аргентині, В'єтнамі, Бразилії та Південній Африці. Це зростання було обумовлене декількома факторами: загальним економічним зростанням у цих країнах, переходом від холодоагенту R22 до холодоагенту R410A, що збільшило середню продажну вартість кондиціонерного обладнання, зростанням середнього рівня коливань валютних курсів місцевих валют по відношенню до євро і долара США, і рекламуванням в Бразилії майбутніх спортивних заходів, таких як кубок світу з футболу 2014 року і Олімпійські ігри в 2016 році.

У США ринок також продовжував відновлюватися, з показником загального зростання кондиціонерного ринку на рівні 6% у вартісному вираженні, досягнувши майже 12,8 млрд. доларів США в 2013 році. Переважно зростання було викликане високим рівнем попиту на внутрішньому ринку і зниженням гальмуючого впливу фіскальної системи після найостанніших коригувань у державному бюджеті.

Європа перебуває в процесі повільного відновлення, і до 2015 року тут не очікується значних змін. У числі семи найбільших кондиціонерних ринків виявилися: Італія, Німеччина, Туреччина, Франція, Великобританія, Московія та Іспанія. Тільки Італія та Іспанія погіршили свої показники за результатами 2013. Згадана вище сімка країн найбільших кондиціонерних ринків складає 70% європейського ринку у вартісному вираженні. Законодавство, обумовлене зростаючими вимогами до енергетичної ефективності обладнання, продовжує вносити додаткову напругу на ринку, включаючи потенційний перехід на нові холодоагенти, такі як R32, і податкові загрози, пов'язані з використанням гідрофторвуглеців (ГФУ).

Ринкова кон'юнктура на ринках Близького Сходу, Африки і на Індійському субконтиненті була знівельована після повстань Арабської весни, з громадянською війною в Сирії. В цілому, регіону вдалося забезпечити 2-х відсоткове зростання у вартісному вираженні. Серед найбільш результативних країн, в порядку зростання, можна відзначити Південну Африку, Нігерію та Індію.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10