Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



MFZ-KJ VEHZ - новий тепловий насос Mitsubishi Electric

(30.05.2014)

У 2007 р. компанія Mitsubishi Electric презентувала унікальну технологію ZUBADAN, що забезпечує стабільну продуктивність теплового насоса при зниженні температури зовнішнього повітря. На сьогоднішній день в продукції компанії стабілізація теплопродуктивності здійснюється двома способами. У приладах побутової серії «M» (теплова потужність до 6 кВт, нижня межа робочого діапазону температури -25°C) встановлюється компресор з запасом продуктивності. При зниженні температури зовнішнього повітря система управління збільшує частоту обертання компресора, зберігаючи об'ємну витрату холодоагенту. Фактично збільшується ступінь стиснення компресора.

Mitsubishi Electric MFZ-KJ VEHZ

У більш потужних теплових насосах напівпромислової серії Mr.SLIM технологія ZUBADAN реалізується за допомогою методу регульованої парожідкостной інжекції холодоагенту в компресор. Інжекція збільшує об'ємну витрату холодоагенту. Змінюючи склад парожідкостной суміші, можна контролювати температуру нагнітання компресора і оптимізувати продуктивність конденсатора. Такі теплові насоси мають теплопродуктивність до 23 кВт і допускають каскадне з'єднання до 6 модулів в системах нагріву води для збільшення потужності. Завод-виробник гарантує їх функціонування при зниженні зовнішньої температури до –28°C.

 
145 мм


Рис. 1. Внутрішній блок частково вбудовується в стіну.

Внутрішні блоки систем з технологією ZUBADAN випускаються в настінному, касетному і канальному конструктивному виконанні. Це рішення обгрунтоване тим, що системи мають подвійне призначення: вони оптимізовані для реалізації режиму нагріву, але також здатні і охолоджувати повітря. Однак ми звикли до конвективному розподілу теплових потоків, а також до опалювальних приладів, розташованим в нижній частині приміщення. Прислухаючись до запитів ринку, компанія Mitsubishi Electric розпочала випуск нового теплового насоса MFZ-KJ VEHZ продуктивністю 3,4, 4,3 і 6 кВт з підлоговим внутрішнім блоком.

Опалення
 
 

Регулюється
напрямок
потоку
Швидке
опалення
 
Тепле повітря
потрапляє на
вхід, і
відбувається
швидке зростання
температури
конденсації


Рис. 2. Розподіл повітряних потоків в режимі опалення.

Виконаний в стилістиці Edge внутрішній блок MFZ-KJ VE має низький рівень шуму (20 дБ (А) в режимі роботи вентилятора Silent Mode). Легка і компактна конструкція дозволяє втопити корпус приладу в стіну на 70 мм, що зменшує видиму глибину блоку до 145 мм і дає можливість приховати фреонопроводи та електричні кабелі, проклавши їх в стіні.

Охолодження
 


Рис. 3. Розподіл повітряних потоків в режимі охолодження.

Нові внутрішні блоки оснащені трьома повітряними заслінками з електроприводом. Для швидкого виходу на робочий режим заслінки тимчасово встановлюються так, щоб частина теплого повітря надходила з виходу блоку на вхід. Завдяки цьому відбувається швидке зростання температури конденсації і скорочується час, необхідний для нагріву приміщення.

У комплекті з блоком постачається ІЧ-пульт управління, оснащений тижневим таймером. За допомогою додаткового інтерфейсу MAC-333IF можна підключити русифікований настінний провідний пульт управління PAR-31MAA.

Тепловий насос MFZ-KJ VEHZ оснащений режимом чергового опалення I Save, при якому в приміщенні підтримується температура до 10°C. Для охолодження повітря передбачений економічний режим ECONO COOL.

Особливу увагу розробники приділили системі фільтрації повітря. У волокна фільтра вбудовані платиново-керамічні наночастинки, завдяки яким фільтр здійснює антибактеріальну і антивірусну обробку, а також знищує запахи. По ефективності обробки повітря наноплатіновий фільтр перевершує катехиновий. Поверхня фільтра збільшена за рахунок того, що сітка має об'ємну структуру.

антиалергенні
фільтруючі вставки
 
наноплатіновий фільтр
 
Фільтр можна мити водою. Ефективність фільтра при цьому зменшується незначно.
 
Об'ємна структура наноплатінового фільтра (3D)
 


Рис. 4. Система фільтрації.

Для віддаленого управління системою опалення створено спеціальний конвертер MAC-557IF-E, який по мережі Wi-Fi з'єднується з інтернет-роутером і реєструється на хмарному сервісі. У результаті управляти роботою теплового насоса можна з будь-якої точки, де є доступ в Інтернет. Розроблені й інші компоненти, які дозволяють інтегрувати MFZ-KJ VEHZ в систему «розумний дім».

Системи опалення MFZ-KJ VEHZ, що складаються з внутрішніх блоків MFZ-KJ25/35/50VE і зовнішніх агрегатів MUFZ-KJ25/35/50VEHZ, мають ряд вбудованих технологічних особливостей, притаманних для теплових насосів.

При роботі системи в режимі нагріву теплообмінник зовнішнього блоку покривається інеєм і його продуктивність знижується. Для нормалізації процесу теплообміну в теплових насосах передбачений автоматичний режим відтавання. Температура закінчення відтавання вибирається з урахуванням кліматичних умов у місці розташування теплового насоса.

Для виключення замерзання конденсату та блокування зливних отворів зовнішні блоки MUFZ-KJ25/35/50VEHZ оснащені електричним нагрівачем. Нагрівач, встановлений в піддоні, забезпечує безперешкодний злив конденсату і виключає пошкодження теплообмінника і вентилятора при інтенсивній роботі в режимі нагріву в зимовий час. Споживана потужність нагрівача становить 130 Вт. Керує роботою нагрівача плата зовнішнього блоку.

електричний
нагрівач
встановлений в піддон
зовнішнього блоку
 
MUFZ-KJ25/35/50VEHZ
 
Без електричного нагрівача
в піддоні
 
З електричним нагрівачем
в піддоні
 
 
конденсат
замерз
 
немає
льоду

 


Рис. 5. Електричний нагрівач у піддоні зовнішнього блоку.

Ще одна «зимова» функція - попередній нагрів компресора для поліпшення запуску при низьких температурах зовнішнього повітря. Інвертор подає на компресор керуючу напругу, амплітуда і частота якої недостатні для запуску електродвигуна і обертання ротора. При зупиненому роторі відбувається розігрів компресора статорними обмотками. У цьому режимі компресор споживає близько 50 Вт.

Все вищесказане дозволяє вважати теплові насоси MFZ-KJ VEHZ з підлоговими внутрішніми блоками і зовнішніми агрегатами MUFZ-KJ25/35/50VEHZ (технологія ZUBADAN) прекрасним рішенням для опалення та кондиціювання заміського будинку або інших невеликих об'єктів без центрального теплопостачання.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10