Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Переклад сайту компанії Планета Клімату на українську мову

(01.05.2014)

Компанія Планета Клімату запустила українську версію свого сайту, який є в Україні, та й, напевно, на всьому пострадянському просторі, найбільшим сайтом присвяченим темі «кондиціонування, вентиляція та опалення». На нашому сайті крім теми «кондиціонування, вентиляція та опалення» розміщені матеріали присвячені тематикам «інженерне оснащення Центрів Обробки Даних», «насосне обладнання», «гідравлічне балансування», «опорні системи для плоских дахів», «системи автоматики». На даний момент сайт має більш 10000 сторінок присвячених вищепереліченим темам і більше 3000 документів у форматі PDF (каталоги, інструкції з експлуатації, монтажу та сервісу обладнання, рекламні буклети).

Україна

До теперішнього часу ми вели сайт виключно російською мовою. Це зумовлювалося двома причинами:

  • По-перше, переважна більшість виробників кліматичної техніки, у тому числі й вітчизняні, випускали описи та документацію свого обладнання російською мовою. Документацію українською мовою мали лише одиниці. Що ми вважаємо дискримінацією по відношенню до української мови.
  • По-друге, усвідомлюючи, що ми живемо в Україні і наша рідна мова українська, ми були змушені вести сайт російською мовою. Таке положення було пов'язано з тим, що у нас не було можливості надати достатні кошти і час для перекладу описів та документації на рідну мову.

Проте в грудні 2013 ми усвідомили, що так продовжувати далі не можна. І з січня 2014 року, незважаючи на перераховані вище труднощі, почалася робота по створенню української версії сайту. На даний момент ця робота була завершена. Починаючи з 1 травня 2014 ми офіційно переходимо на одночасне розміщення матеріалів, як українською, так і російською мовами. Весь обсяг старих сторінок ми будемо посиленими темпами перекладати українською мовою - закінчення повного перекладу ми розраховуємо завершити до кінця 2014 року. Важче справа йде з інструкціями та іншою документацією. Ми не можемо з юридичних причин (авторське право і гарантії на якість перекладу) здійснювати дану діяльність. А тому документацію у форматі PDF ми будемо продовжувати розміщувати ту, яку офіційно надають виробники. Однак і тут з'явилися певні зміни. Ми почали переговори з виробниками обладнання, з якими ми працюємо, про те, що неприпустимо активно працюючи в Україні не мати документації українською мовою. І перші зрушення вже намітилися - ряд виробників підтвердили свій намір, починаючи з 2015 року, надавати документацію українською мовою. Сподіваємося, що й інші виробники наслідуватимуть цьому прикладу.

Компанія Планета Клімату висловлює свою щиру подяку всім користувачам, фахівцям і виробникам за допомогу яку вони надають в перекладі технічних матеріалів на українську мову для того, щоб всі українці могли вивчати матеріали своею рідною мовою, а не мовою сусідніх держав. Також ми не відмовимося від тієї допомоги, яку можуть надати всі небайдужі люди. Координатором робіт з переведення на українську мову в компанії Планета Клімату призначений комерційний директор Гарбулінский Владислав В'ячеславович (пошта - do@planetaklimata.com.ua, мобільний телефон - +38-097-522-46-97). Якщо у Вас є бажання приєднатися на громадських засадах до даної роботи, то будемо вдячні за запропоновану допомогу. Також будемо вдячні за листи на наведену вище поштову скриньку з Вашими зауваженнями по помилках в перекладених текстах.

Щиро Ваш, колектив компанії Планета Клімату.

Хай живе вільна і єдина Україна!

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10