Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Кондиціонери повітря: який з альтернативних холодоагентів стане холодоагентом нового покоління?

(29.04.2014)

На сьогоднішній день все ще не ясно, який шлях обере світовий ринок обладнання для кондиціювання повітря в пошуку холодоагенту нового покоління - альтернативи поточним HFC-холодоагентам з високим показником GWP, в основному представленим холодоагентом R410A. Однак, деякі тенденції набувають певні обриси.

За інформацією видання JARN, японські виробники досягли консенсусу в цьому питанні: в їхніх нових побутових кондиціонерах повітря (RAC) використовуватиметься холодоагент R32.

Слідом за оголошенням про початок продажів компанії Daikin восени 2012 року, інші основні виробники, включаючи Mitsubishi Electric, Panasonic і Hitachi восени 2013 року оголосили про початок продажів моделей преміум-класу з використанням холодоагенту R32 для ринку Японії.

Кондиціонер Mitsubishi Electric Kirigamine Z на холодоагенті R32

Компанія Daikin також розпочала продаж кондиціонерів класу RAC з використанням холодоагенту R32 на ринку Індії в 2013 році і оголосила про їх вихід на європейський ринок.

Компанія Panasonic пообіцяла випустити кондиціонери повітря на холодоагенті R32 в Індонезії до 2015 року; Індонезія, в свою чергу, отримала підтвердження на перехід на холодоагент R32 від багатогалузевого Фонду ООН (UN Multilateral Fund). Компанія Fujitsu General також нещодавно розпочала продаж побутових кондиціонерів повітря на холодоагенті R32 на ринку Австралії.

У Китаї, найбільшому виробнику кондиціонерів повітря в світі, компанії Gree, Midea і інші також активно просуваються до вибору холодоагенту нового покоління. Крім випуску кондиціонерів класу RAC з використанням холодоагенту R290 (пропан), вони також розробляють кондиціонери класу RAC і кондиціонери класу 'packaged', що працюють на холодоагенті R32.

Також на ринку з'являються холодоагенти, конкуруючі з R32 і R290. Компанія Honeywell просуває на ринку холодоагент L41, нову суміш на основі HFO, і деякі японські компанії вже почали тестування продуктивність цього холодоагенту.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10