Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Нові опитування: до 2020 року лідерство в європейському секторі промислового охолодження залишиться за аміаком

(11.04.2014)

хладагент NH3У найближчі 7 років найпоширенішими холодильними установками в країнах Європи будуть аміачні. Другими за популярністю виявляться установки на двоокису вуглецю, в основному представлені каскадними системами із зменшеною кількістю аміаку. Такі результати опитувань, організованих компанією Shecco Japan.

У першому опитуванні взяли участь 284 експерта холодильного і кліматичного сектора, що представляють європейські компанії, в яких вже використовуються природні холодоагенти. 23,2% респондентів застосовують промислові аміачні холодильні установки. Ще 23,7% зробили свій вибір на користь установок на двоокису вуглецю, а 12,3% - вуглеводневих систем. Всього 9,9% опитаних вибрали системи, де в якості холодоносія виступають вода або повітря.

З восьми областей застосування, де сьогодні використовуються природні холодоагенти, найнижча сумарна кількість ДФУ і ГХФУ спостерігається в промисловому охолодженні (в цілому 30,2%). Ця цифра не просто відображає домінування природних холодоагентів в секторі промислового охолодження, а й показує відсутність перспективи для фторсодержащих парникових газів.

При аналізі результатів слід враховувати і очікувану відмову від використання ГХФУ в цьому секторі в Європі з 2015 р., а також вступ в силу нового регламенту про фторсодержащих газах, який обмежить оборот ДФУ, що як очікується, в найближчі роки стане додатковим стимулом для переходу на холодильні установки, в яких використовується або тільки аміак, або аміак з іншим холодоносителя.

31,6% з 220 респондентів, включаючи і тих, хто ще не перейшов на природні холодоагенти, повідомили про свої плани перевести промислові установки на поставку або використання нових продуктів і послуг з аміаком до 2020 року. Ще 36,9% планують перехід на діоксид вуглецю, а 17,9% - на вуглеводневі системи, яких на європейському ринку поки немає. Очікується, що найбільший успіх чекає аміачні продукти в секторі промислового охолодження, трохи менший - в секторах промислового та комерційного теплопостачання.

На питання про становище природних холодоагентів на європейському ринку промислових рішень в 2020 році респонденти відповіли, що лідерство залишиться за аміачними системами, при цьому 43% представників цього сектора вважають, що аміак буде використовуватися більш ніж у половині систем, з якими вони працюють. Цікаво, що, на думку 31% опитаних, в 2020 р. на частку діоксиду вуглецю доведеться від 21 до 50% ринку. Вуглеводні не отримають широкого розповсюдження і будуть застосовуватися в основному там, де допустимо використання горючих холодоагентів, наприклад в нафтохімічній галузі.

Результати першого опитування добре корелюють з відповідями, отриманими в ході іншого опитування, проведеного серед 19 постачальників систем і компонентів для європейського сектора промислового охолодження. Він також підтвердив, що в найближчі 7 років аміак збереже панування на ринку, а основним конкурентом виключно аміачних систем будуть каскадні аміачно-вуглекислотні установки.

У Європі дотримуються позиції, що кількість аміаку у великих системах повинна бути зменшена заради підвищення безпеки. Ця точка зору підтримується і в інших регіонах світу.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10