Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Сінгапурці розробляють нові технології для охолодження серверів

(02.04.2014)

Сінгапурський Інститут мікроелектроніки (Institute of Microelectronics; IME), що є частиною Агентства з науки, технологій та досліджень (Agency For Science, Technology And Research; A * STAR) азіатської країни, створив консорціум Silicon Micro Cooler (SMC), члени якого займуться розробкою комплексних рішень для управління температурним режимом різних напівпровідникових чіпів з вкрай високими термопакетами. До числа членів нового консорціуму увійшли Honeywell Aerospace, Element Six Technologies, а також ряд інших підприємств з інформаційно-телекомунікаційної сфери.

Управління температурним режимом є пріоритетною областю розвитку технологій, так як тільки після створення достатньої ефективних, надійних і доступних систем охолодження для CPU та інших кремнієвих чіпів нам вдасться добитися значного підвищення продуктивності і надійності високопродуктивних обчислювальних систем на зразок суперкомп'ютерів, потужних центрів обробки даних і телекомунікаційних систем.

Сінгапурці розробляють нові технології для охолодження серверів

В електронній промисловості продовжує спостерігатися тенденція до постійного зменшення форм-факторів продуктів, розширенню їх функціоналу та підвищенню швидкості обробки даних. За словами експертів, подібна ситуація зрештою може призвести до появи на поверхні потужних CPU та інших чіпів з високим термопакетом так званих «гарячих точок». Саме тому виникає необхідність в інтенсифікації розсіювання виділюваного чіпом тепла в умовах постійного зменшення площі його поверхні.

Висока концентрація «гарячих точок» на невеликих ділянках поверхні чіпів може стати причиною різкого зростання температури переходу і навіть виходу з ладу самих чіпів і електронних пристроїв, які знаходяться поруч з ними. Консорціум SMC буде використовувати можливості інституту IME для проведення досліджень і розробок в області проектного забезпечення теплогидравлических характеристик (thermal and fluidics design), глибокого щілинного травлення (deep trench etching) і з'єднання компонентів на рівні підкладки чіпа (wafer level bonding).

Дослідники з Сінгапуру мають намір розробити нові механізми для організації тепловідведення, в основі яких лежатимуть перспективні матеріали. Зокрема, мова йде про створення теплорозподільника з синтетичного алмазу і графена. Крім того, фахівці збираються вже найближчим часом продемонструвати інтегровані в кремнієві чіпи гібридні мікро-кулери, здатні справлятися з тепловиділенням потужних процесорів, радіочастотних підсилювачів і лазерних діодів.

«Вкрай важливо, щоб розвиток систем охолодження йшло в ногу з прогресом в напівпровідниковій промисловості, продукти якої мають все більш високу продуктивність и TDP», - прокоментував виконавчий директор A * STAR IME професор Дім-Лі Квон. «Завдяки спільним зусиллям членів консорціуму і загальної дослідницької платформі, де ми зможемо інтегрувати знання та досвід усіх зацікавлених сторін, нам вдасться розробити нові методи охолодження, впровадження яких дозволить домогтися подальшого підвищення продуктивності обчислювальних систем».

«Синтетичний алмаз має один з найвищих рівнів теплопровідності (при кімнатній температурі) з усіх комерційно доступних матеріалів, саме тому цей матеріал буде відігравати важливу роль у вирішенні поставленого нами завдання», - сказав старший технічний директор Element Six Брюс Болліджер. «Ключем до максимізації ефективності синтетичних алмазів є розробка ефективного методу для інтеграції цього матеріалу безпосередньо в корпуси напівпровідникових пристроїв. Ми очікуємо, що консорціум SMC забезпечить Element Six платформою для роботи з партнерами по галузі, завдяки чому нам вдасться прискорити розробку перспективних механізмів інтеграції синтетичних алмазів в напівпровідникові системи».

«Участь у створеному з ініціативи A * STAR IME консорціумі SMC є для нас чудовою можливістю внести свій внесок у справу розвитку авіаційно-космічної промисловості, успішно розробивши ряд унікальними та інноваційних технологій і рішень. Ми з нетерпінням чекаємо початку співпраці з партнерами по консорціуму в Сінгапурі і впевнені в тому, що це співробітництво сприятиме нашому загальному успіху», - зазначив директор Honeywell Aerospace Соерен Вінер.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10