Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Mitsubishi Electric DeLclima про подальший розвиток бізнесу чилерів

(07.12.2015)

Mitsubishi ElectricЗ нагоди покупки компанією Mitsubishi Electric компанії DeLclima, журнал JARN взяв інтерв'ю у Carlo GROSSI, генерального директора DeLclima, щоб почути про його очікуваннях майбутнього бізнесу з точки зору DeLclima.

JARN (J): Перш за все, я хотів би запитати вас, які ваші очікування щодо розширення бізнесу в зв'язку зі злиттям з Mitsubishi Electric.

Carlo Grossi (G): Немає ніяких сумнівів в тому, що додавши продукцію Climaveneta і RC до лінійки Mitsubishi Electric, ми будемо мати комплексні і дуже підходящі продукти для вирішення будь-якої задачі з управління внутрішнім кліматом по всьому світу, від побутових кондиціонерів до великих відцентрових чилерів. Місія групи DeLclima в межах бізнесу Mitsubishi Electric з кондиціонування повітря цілком зрозуміла: бути ключовим підрозділом з водяних систем охолодження та опалення, в тому числі і по охолодженню центрів обробки даних.

Поновлювані джерела енергії були для нас ключовим напрямком протягом кількох років; для Mitsubishi Electric вони є ключовим активом. Climaveneta і RC принесли глибокий професіоналізм у ці важливі сектори ринку по всьому виробничо-збутовому ланцюжку: стратегічний маркетинг, R&D, виробництво, консультаційні послуги, продаж та обслуговування. Ми очікуємо, що команди продажів Mitsubishi Electric і мережа продажів DeLclima будуть активно співпрацювати, щоб принести клієнтам найкраще рішення для кожної задачі. Є випадки, коли більше підходять VRF-системи, а є такі, де правильним рішенням є системи на водній основі. Досі ми бачили обмежене застосування нашої продукції, тепер ми маємо можливість пропонувати гібридні системи, і в цьому ми бачимо можливість для наших нових інноваційних рішень.

J: Не могли б ви повідомити нам ваш поточний план по організації продажів, в тому числі для бізнес-рішень?

G: Що стосується лідерства в продуктових сегментах ринку, будь-ласка, не забудьте теплові насоси та блоки комбінованого опалення та охолодження, то Climaveneta була піонером великих теплових насосів, - геотермальних, з повітряним охолодженням, і багатофункціональних пристроїв для одночасного нагріву і охолодження - в кінцевому підсумку в енергозбереженні.

З фахівця по чилерам і тепловим насосам ми виросли у постачальника цілих холодильних центрів. Ми можемо гарантувати кращу річну ефективність і низькі викиди CO2, постачаючи і керуючи змішаними холодильними центрами з чилерами, багатофункціональними агрегатами або тепловими насосами, і частотно-регульованими насосами, керованими комплексним спосібом нашою системою оптимізації і повністю пов'язаними з будь-якою системою управління будівлею (BMS). Ми прозоро забезпечуємо результати за допомогою модуля безперервних вимірювань і контролю.

Крім того, в Європі у Climaveneta вже є кілька пропозицій для будівель з найнижчим споживанням, де ми поєднуємо найефективніші водяні холодильні установки, які працюють у зв'язці з високоефективними припливними установками, і які оснащені інверторними компресорами, пластинчастими і роторними теплообмінниками, а також інверторними вентиляторами. Такі інноваційні рішення/системи поєднують в собі найвищий рівень комфорту з самим низьким енергоспоживанням.

RC нещодавно запустила інноваційну систему охолодження X-Type для центрів обробки даних, яка об'єднує спеціальний чилер з режимом вільного охолодження і тепловий насос. Це унікальне поєднання забезпечує максимальний коефіцієнт ефективності використання енергії для сучасних центрів обробки даних, які працюють при високій температурі в приміщенні. При цьому вони не споживають воду, яка вже так само, як і електроенергія, стає критичним ресурсом.

Mitsubishi Electric також має системи з сильними можливостями, можливості яких виходять далеко за межі комфортних VRF-систем. Об'єднання наших знань призведе до значного подальшого розвитку.

J: Які ваші плани по використанню технологій Mitsubishi Electric у ваших продуктах?

G: Ми в Climaveneta і RC Group формуємо нашу продуктову стратегію на сильних відносинах з провідними постачальниками ключових компонентів для наших продуктів і систем. В останні роки ми розробили унікальні продукти, що поєднують технології, розроблені спільно з нашими постачальниками, щоб принести велику користь нашим клієнтам.

Наприклад, Climaveneta працювала спільно з виробником компресорів Bitzer, який випускав компресори спеціально для наших інноваційних великих чілерів, теплових насосів, як інверторного, так і нєінверторного типів.

DeLclima вже мала можливість попрацювати в тісній співпраці з Mitsubishi Electric, прийнявши їх інноваційні компоненти для наших установок.

Обидві компанії, RC і Climaveneta, лідирують у галузі застосування інверторних спіральних компресорів від Mitsubishi Electric для кондиціонерів з тепловим насосом. Climaveneta також уже оснащує свої малі комерційні теплові насоси повітря-вода інверторними компресорами від Mitsubishi Electric, які ідеально підходять для таких продуктів.

Ми все частіше застосовуємо алюмінієві мікроканальні теплообмінники. Для подальшого розвитку ми готові проаналізувати і оцінити можливість використання революційної микроканальной технології Mitsubishi Electric, яка не доступна за межами групи.

Незважаючи на те, що зараз ще занадто рано ділитися детальними планами, це злиття дозволить розширити можливості співробітництва в технологічній сфері, і ми раді доступу до ключових технологій Mitsubishi Electric, і не тільки пов'язаних з інверторними технологіями і теплообміном, але і з електронікою.

J: Як, на вашу думку, норми по F-газам, важливість яких буде рости в найближчі роки, будуть впливати на європейський бізнес холодильних машин?

G: Як колишній президент Eurovent, я висунув відповідне законодавство і підштовхнула нашу галузь об'єднати зусилля для підвищення енергоефективності у якості першочергового завдання. Інновації, які ми тільки що обговорювали, допоможуть подальшому прискоренню переходу нашого обладнання до більш високої ефективності, щоб відповідати і перевершувати норми ЄС по енергоспоживаючих продуктів (Energy-related Product (ErP) regulation) і новим вимогам щодо сезонної ефективності, і до подальшого зниження обсягів газу як в наших чилерах, так і в теплових насосах.

Можна очікувати подальше значне зростання систем чилер-фенкойл з-за вимог щодо обсяга заправки пристроїв F-газами, і не тільки в Європі. Mitsubishi Electric, світовий лідер в VRF-системах з самими низькими обсягами газу для цієї технології, вважає необхідним збільшити інвестиції в системи на водній основі.

Це говорить саме за себе, підкреслюючи ключову роль, яку будуть грати водяні системи охолодження.

J: Є потенціал на Європейському ринку у гібридних VRF-систем Mitsubishi Electric?

G: Ринкові канали Climaveneta і RC утворюються шляхом підтримки кінцевих користувачів, розробників, консультантів по енергетиці і конструкторських бюро, а продажі головним чином через підрядників. У нас є чітка бізнес-модель продажів. Це забезпечує в багатьох регіонах, крім Європи і Китаю — в Індії, наприклад, — нові канали для комерційного просування VRF-систем Mitsubishi Electric. З іншого боку, Mitsubishi Electric має сильні продажі через оптовиків і дилерів, і це новий канал для наших водяних систем, зокрема, для малих і середніх типорозмірів. Також Mitsubishi Electric вже міцно вкоренилася в регіонах, де ми ще не присутні.

Ми очікуємо створення конкретних і чітких лінійок обладнання, оснащених управлінням і компонентами Mitsubishi Electric, які повністю відповідають високому статусу Mitsubishi Electric і полегшать введення в експлуатацію та обслуговування.

J: Які ваші плани по розширенню HVAC бізнесу з метою завоювання статусу виробника кондиціонерів №1 в Європі, вже як Mitsubishi Electric - DeLclima?

G: Обсяги Mitsubishi Electric, в доповненні з обсягами Climaveneta і RC, уже не далекі від номера один. Взаємодія, інвестиції, і важка робота принесуть нам цей статус вже в недалекому майбутньому.

Ми в групі DeLclima ради багатьом додатковим можливостям зростання в Європі, а також за її межами - за умови становлення невід'ємною частиною Mitsubishi Electric. Ми вважаємо, що, принаймні, наші клієнти, будуть пожинати величезні вигоди від цього злиття.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера і сервісного центру Mitsubishi Electric.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10