Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3



Шедевр на стіні

(26.03.2014)

Джон Бейлі досліджує тенденції, що впливають на відмову від підлогового опалювального обладнання на користь настінних котлів в промисловому сегменті ринку.

Попит на настінні котли для комерційного застосування в останні роки постійно збільшувався. П'ять років тому настінні котли займали більше половини комерційного ринку; сьогодні вони становлять дві третини продажів.

Звичайно, підлогові котли, все ще користуються попитом, особливо в проектах з високими вимогами до робочих характеристик і достатнім простором для їх установки, але все ж переважає тенденція збільшення сегмента настінних котлів. Така зміна головним чином призвела до появи більш потужних моделей.

Новий модельний ряд настінних котлів 80, 100 і 120 кВт, нещодавно запропонований компанією Vaillant, є показником того, як швидко змінюється технологія в даній області в порівняно короткий термін. Моделі практично подвоюють потужність, в порівнянні з попереднім поколінням котлів ecoTEC без зниження їх робочих характеристик та ефективності.

Переваги використання навісних котлів

Крім технічних інновацій, що надають такі можливості, існує кілька факторів, що впливають на такий розвиток, і звичайно не останнє місце займає вартість, ефективність, можливості установки і робочі показники.

Зрозуміло, вартість стала практично вирішальним фактором. Всі ми намагаємося зробити більше з найменшими втратами, і природно це надає потужний вплив на прийняття рішень.

Навісне обладнання займає виграшне становище порівняно з підлоговим, і незважаючи на складність технології та інноваційність, воно вимагає менших витрат при виробництві, транспортуванні та зберіганні, і відповідно мають меншу роздрібну ціну. В цілому, настінні котли вимагають менше витрат на встановлення та введення в експлуатацію, як щодо проведення необхідних технічних узгоджень, так і відносно вартості, доставки на ділянку складання і монтажу.

Настінний котел Vaillant

Каскадна установка настінних котлів має різні переваги, включаючи легкість установки і обслуговування в невеликому просторі. У перспективі вона буде більш популярна завдяки меншим витратам.

Каскадні установки - де настінні котли встановлені на раму, змонтовану на підлозі - привели виробників до вдосконалення самої системи монтажу. При вирішенні завдань, пов'язаних з постачанням, часом монтажу, експертизою та проектуванням так само пріоритетним питанням було зниження кінцевої вартості всього проекту.

Модульне виконання, розроблене компанією Vaillant, дозволяє встановлювати до шести котлів в ряд, спиною до спини або в кут без жодної додаткової модернізації і виготовлення деталей під замовлення для зборок трубопроводів системи опалення, димоходів, газових трубопроводів. Обладнання доставляється у формі комплекту на місце установки, включаючи пластинчасті теплообмінники або гідравлічні стрілки для з'єднання з системою опалення. Велика вартість комплектації компенсується за рахунок зниження витрат на складний монтаж, який займав раніше кілька днів. Крім капіталовкладення в нову установку, споживач так само повинен враховувати витрати на експлуатаційні витрати.

Настінні котли мають дві явні переваги: ​​вартість обслуговування і, ефективність при установці в каскад.

В останні роки попит на такого виду котли зріс, оскільки замовники прагнуть мінімізувати зростаючі витрати на опалення використовуючи більш ефективне обладнання. Законодавство, матеріальний стимул і власна відповідальність компаній також стимулюють використання найефективніших систем.

Самі по собі, настінні котли не обов'язково більш ефективні, ніж їх підлогові аналоги, але вони дозволяють отримати дійсно значний прибуток при каскадної установці, завдяки надзвичайно широкого діапазону модуляції, що дозволяє даний формат.

При використанні котлів ecoTEC, каскад із шести котлів по 120 кВт з автоматичним регулюванням може модулюватися від 30 кВт до 720 кВт.

Використання каскадних систем також забезпечує високу експлуатаційну надійність і гнучкість обслуговування (одиничні пристрої можуть бути виведені з експлуатації для обслуговування або ремонту, не зачіпаючи інше працююче в каскаді обладнання), і здатність розширити систему, при зміні потреб в теплі.

Наступним, але часто недооціненим фактором є можливість використання виробничих приміщень. Маленькі виробничі приміщення, приміщення зі складним доступом або приміщення, переповнені іншим обладнанням, є загальною картиною, з якою щодня стикаються фахівці з установки агрегатів.

Для подолання таких проблем, як не можна краще підходять, системи з настінними котлами.

Заключним пунктом є робочі характеристики; не просто робочі властивості самого котла, але робочі показники цілої системи. Довговічність, низький рівень шуму, інтелектуальне управління, безвідмовна робота і рідкісне сервісне обслуговування, є основними аспектами для повішення попиту на настінні котли.

Підлогові котли відіграють важливу роль у промисловому використанні, і продовжать утримувати свої позиції протягом багатьох наступних років, але технічний розвиток настінного обладнання та низькі експлуатаційні витрати, ефективність і відмінні робочі показники означають, що цей сегмент опалювального обладнання безсумнівно буде процвітати.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3