Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Cloud Cast - майбутнє зовнішнє охолодження?

(20.02.2015)

Широкомасштабне енергоефективне зовнішнє охолодження може стати реальністю для жителів найбільш спекотних регіонів планети.

Система під назвою Cloud Cast, що поєднує випарне охолодження з технологією відстеження руху, розроблена італійським архітектором Carlo Ratti спільно з командою Массачусетського Інституту Технологій MIT.

Cloud Cast

Система, що представляє собою панель у вигляді підвісної стелі з вертикально установленими розпилювачами для забезпечення прямого і локалізованого охолодження, була представлена у Музеї Державної Служби Майбутнього в Dubai, під час недавнього Урядового З'їзду Об'єднаних Арабських Еміратів 2015 року.

Cloud Cast

Рис. Працююча система Cloud Cast у Музеї Державної Служби Майбутнього в Dubai.

Випарне охолодження добре відоме своєю енергоефективністю і здатністю роботи в жарких кліматичних умовах, як наприклад, на Близькому Сході. Навіть при набагато більшому ступені ефективності випарного охолодження в порівнянні з кондиционерными системами прямого розширення, його широкомасштабне використання зовні споживає значну кількість енергії і великі обсяги води – особливо для країн з мізерними водними запасами. Розпорошення системи Cloud Cast зосереджено на людину, значно збільшуючи ефективність і знижуючи споживання води.

Cloud Cast є об'єктом більш глибокого вивчення інфраструктури температурного управління конкретного місця розташування, досліджуючи при цьому можливість створення у місцях загального користування таких міст як Dubai більш екологічно раціональних і придатних для життєдіяльності людини умов, поєднуючи присутність людей і керування мікрокліматом.

Cloud Cast

Рис. Підвісні розпилювачі створюють прохолодну хмару по команді від датчиків руху.

Dubai знаходиться у пустельному тропічному кліматі, де літо надзвичайно жарке і вологе із середнім максимумом близько 40°C (104°F) і нічним мінімумом приблизно 30°C (86°F). Особливо в міській межі, протягом більшої частини року, кліматичні умови не сприяють життєдіяльності людини за межами кондиціонованих будівель.

Система Cloud Cast призначена для вирішення цієї проблеми шляхом створення мобільних охолоджуючих «хмар» – скупчень свіжого повітря в якості реакції на рух людей, що проходять під навісом. Безліч розпилювачів управляється датчиками руху, забезпечуючи, таким чином, кожної людини персональним кліматом. Індивідуальна ‘хмара’ слідує за людиною всередині приміщення, створюючи відчуття комфорту і підвищуючи загальний рівень енергоефективності системи.

Установка Cloud Cast в Музеї Державної Служби Майбутнього в Dubai розпізнає відвідувачів за допомогою датчиків, активуючи двовимірний масив приводних пристроїв. Конкретніше, ультразвукові датчики, вбудовані в структуру підвісної стелі, визначають присутність людини, обробляючи ехо високочастотних звукових хвиль. Система охолодження вимірює часовий інтервал між відправленням сигналу і прийомом луни з метою визначення відстані до підлоги, тобто людина, що проходить між датчиком і підлогою, збільшує або зменшує часовий інтервал, відповідно поглинаючи або відображаючи звукові хвилі. Інформація від датчиків надходить на центральний контролер, активує гідро-клапани та світлодіодну індикацію в безпосередній близькості від виявленого об'єкта.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15