Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Нові модулі серії Mitsubishi Electric «Екодан»



У статті «ЕКОДАН» — ЕКОНОМІЧНЕ ОПАЛЕННЯ йшлося про особливості і конструктивне виконання модельного ряду внутрішніх блоків серії Ecodan виробництва Mitsubishi Electric, що застосовуються в системах водяного опалення і гарячого водопостачання житлових і громадських будівель.

За минулий з тієї публікації час відбулися суттєві зміни, як в конструкції, так і у функціоналі зовнішніх і внутрішніх блоків серії Ecodan. Нове покоління внутрішніх блоків має не тільки вдосконалені механічні характеристики (масу, габарити, розташування основних контрольних приладів на корпусі тощо), але і більш досконалу систему управління робочими параметрами системи. Зокрема був вдосконалений алгоритм автоадаптации системи до погодних умов (погодозалежне управління). При активації функції погодозалежного опалення температура теплоносія в опалювальних приладах буде змінюватися в залежності від температури повітря на вулиці. У користувача є можливість програмування залежності між температурою зовнішнього повітря і температурою води в радіаторах, але при цьому досить складно визначити ідеальну відповідність об'єкта. У традиційних системах опалення параметри взаємозв'язку температур в контурах і на вулиці доводиться коригувати досить часто. В системі Ecodan компанія Mitsubishi Electric передбачила спеціальний режим роботи, при якому система автоматично адаптується до мінливих значень температур. Контролер виробляє замірювання і зберігає поточний параметр: значення температури води – теплоносія, температури повітря за вікном і в приміщенні, а також динамічні зміни даних температур. На підставі цих даних алгоритм управління оптимізує і задає значення для виконання необхідної продуктивності силового агрегату. Даний режим дозволяє ще більше економити витрати на експлуатацію системи опалення, зберігаючи при цьому комфорт в житлі.

Користувачеві також надається можливість моніторингу продуктивності і споживаної енергії теплового насоса, як безпосередньо на об'єкті, так і дистанційно, за допомогою Wi-Fi і технології MELCloud. MELCloud є великим інвестиційним проектом компанії Mitsubishi Electric і дає можливість користувачеві здійснювати оперативний і зручний мобільний контроль параметрів і моніторинг системи Ecodan з будь-якої точки світу.

З'явилася також можливість використання SD-карти при пуско-налагодженні та експлуатації системи. Всі параметри, які необхідно задати для роботи системи, можуть бути заздалегідь записані на SD-карту і потім перенесені на об'єкт під час пуско-налагоджувальних робіт. Під час експлуатації робочі параметри заносяться в журнал на тій же карті SD, що дозволяє оперативно визначити причину несправності, якщо така виникла.

Нове програмне забезпечення дозволяє тепловому насосу Mitsubishi Electric Ecodan працювати спільно з будь-якими з наявних типів джерел теплоти, наприклад встановлених на реконструйованому об'єкті. Це так зване гібридне управління дозволяє зменшити інвестиції при реконструкції системи теплопостачання об'єкта, а також забезпечити економію витрат при експлуатації.

З'явилися і нові моделі внутрішніх блоків, блоки для систем водяного опалення, охолодження та ГВП малої продуктивності – до 5 кВт. Тепер є гідромодулі, які сумісні з зовнішніми блоками продуктивністю до 25 кВт. З'явилися внутрішні блоки, розроблені спеціально для організації каскадних систем з декількох (до 6) теплових насосів.

З'явилися нові внутрішні блоки, що забезпечують опалення та ГВП у холодний період року, і охолодження і ГВП в теплий період року (рис. 1).

Схема системи опалення (тепла підлога + вентиляторні доводжувачі), охолодження (вентиляторні доводжувачі) і ГВП

Рис. 1. Схема системи опалення (тепла підлога + вентиляторні доводжувачі), охолодження (вентиляторні доводжувачі) та ГВС.

Внутрішні блоки-гідромодулі, в тому числі і з накопичувальним баком ГВП нового покоління, тепер можуть входити до складу мультизональних систем City Multi із зовнішніми блоками серії PUMY і функціонувати разом з традиційними внутрішніми блоками «повітря – повітря». Тим самим стало можливим організувати за допомогою єдиної системи комфортний клімат і гаряче водопостачання в малоповерховому житловому будинку (рис. 2).

Схема системи повітряного нагріву/охолодження та ГВП на базі міні-VRF серії PUMY

Рис. 2. Схема системи повітряного нагріву/охолодження та ГВП на базі міні-VRF серії PUMY.

Компанія Mitsubishi Electric також представила модифікацію зовнішніх блоків серії Ecodan. Тепер теплові насоси Mitsubishi Electric, що призначені для роботи при низьких температурах зовнішнього повітря і використовують технологію Zubadan, про яку вже було докладно розказано в попередніх статтях, розширили діапазон робочих температур зовнішнього повітря, опустивши нижню межу, що гарантована заводом-виробником, до –28°C!

Це означає, що проектування систем опалення, де в якості основного джерела теплоти застосований тепловий насос «повітря – вода», що працює в моновалентному режимі, може застосовуватися для всієї території України. Якщо користувач все-таки хоче підстрахуватися і розраховує систему для роботи при більш низьких температурах зовнішнього повітря, слід комбінувати тепловий насос «повітря – вода» з традиційним джерелом теплопостачання у вигляді котлів на твердому або рідкому паливі. При цьому буде досягатися мінімізація витрат енергії такою альтернативною системою, оскільки передбачається, що більшу частину опалювального сезону буде працювати тепловий насос. Додаткова система буде включатися в роботу лише тоді, коли температура за вікном буде опускатися нижче –28°C, а також використовуватися в якості резервної системи.

Подібні варіанти вирішення системи опалення називаються бівалентними, а значення температури, при якому необхідно підключення додаткового джерела теплопостачання, називається точкою бівалентності. Програмне забезпечення системи Ecodan автоматично визначить оптимальну точку бівалентності у залежності від вподобань користувача та обраних ним алгоритмів роботи системи. Критерієм вибору того чи іншого алгоритму може бути температура зовнішнього повітря, поточні значення тарифів на енергоносії або їх співвідношення, а також зовнішній сигнал.

теплові насоси Mitsubishi Electric

На закінчення хотілося б сказати, що компанія Планета Клімату має багатий досвід установок теплових насосів Mitsubishi Electric, як напівпромислових EcoDan, так і мультизональних City Multi. Компанія Планета Клімату є не тільки офіційним дилером Mitsubishi Electric, але і має вищу акредитацію зі званням «Гарантійний і післягарантійний Сервісний центр». Фахівці компанії постійно проходять перекваліфікацію на тренінгах виробника, мають особисті сертифікати на роботу з усіма типами теплових насосів, які випускає Mitsubishi Electric. Звертаючись до нас, Ви можете бути впевнені, що Вам грамотно запроектують систему, виконають монтажні і пуско-налагоджувальні роботи, а також візьмуть на гарантійне обслуговування будь-яке кліматичне обладнання, що вироблене на заводах Mitsubishi Electric.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10