Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Регулятори змінної витрати повітря Optima - енергоефективна система автономного клімат-контролю в кожному приміщенні



Енергоефективність — один із головних напрямів у сучасній вентиляційній галузі, і продукція, що дозволяє забезпечити значну економію енергії, викликає великий інтерес у фахівців. Компанія Systemair представила ряд новинок в області енергозбереження. Особливу увагу у споживачів викликали регулятори змінної витрати повітря Optima.

Systemair OptimaОсновне призначення регуляторів Systemair Optima - енергозберігаюче управління кліматом в окремих зонах і приміщеннях будівель. Однією з головних переваг даного обладнання є можливість зменшення або збільшення кількості повітря залежно від зовнішніх факторів: температури, концентрації вуглекислого газу та інших. У системах з постійною витратою повітря подібне регулювання неможливо.

На практиці максимальної витрати повітря потребують не всі частини будівлі одночасно. Фактична потреба залежить від теплових навантажень, що зумовлені орієнтацією будівлі, від розміщення приміщень, від сезону і часу доби.

Регулятори Optima, які дозволяють змінювати кількість повітря залежно від поточної потреби певного приміщення, є в цьому випадку ідеальним рішенням. Вони направляють основний потік повітря в ті приміщення, де в даний момент є найбільша потреба у вентиляції.

Регулятор змінної витрати повітря (VAV-регулятор, Variable Air Volume) Optima являє собою дросель-клапан з електроприводом, інтегрованим контролером і датчиком тиску з трубкою Піто. Регулятори випускаються для круглих і прямокутних каналів, з шумоізоляцією (50 мм) і без. На заводі кожен регулятор калібрують — встановлюючи мінімальне (Vmin) і максимальне (Vmax) значення витрати повітря.

Принцип роботи регулятора Systemair Optima

  • Від користувача (від зовнішнього пристрою управління) надходить сигнал про те, що потрібно забезпечити певну витрату повітря. Сигнал подається у вигляді електричного струму напругою від 0 до 10 В.
  • Фактичний перепад тиску (динамічний тиск вимірюється за допомогою трубки Піто; визначається фактичне значення витрати повітря, що передається на контролер.
  • Контролер порівнює фактичну витрату повітря з необхідним значенням і при наявності відхилень посилає коригуючий сигнал на електропривод, який починає перекривати заслінкою переріз клапана до тих пір, поки необхідна витрата повітря не буде досягнута.
  • Якщо у системі встановлений оптимізатор вентилятора Optimiser Belimo, контролер посилає сигнал на нього, і той, у свою чергу, коригує роботу вентилятора в залежності від поточної потреби. Можливість регулювання швидкості вентилятора за допомогою Optimizer.

Оптимізатор вентилятору Optimiser Belimo дозволяє досягти максимальної енергоефективності всієї системи змінної витрати повітря.

Зниження споживання електроенергії до 65% у порівнянні з CAV-системами

Застосовуючи регулятори Systemair Optima в системі з оптимізатором вентилятору (в цьому випадку споживана потужність вентилятора залежить від поточних потреб і не залежить від тиску в системі), можна досягти суттєвого зниження енергоспоживання — до 65%.

Сучасна вентиляційна система зі змінною витратою повітря — відмінне рішення для готелів, офісних і торгових будинків, лікарень та інших будівель громадського призначення. Також ця технологія ідеальна для використання в системах кондиціонування, де необхідно особливо точне підтримання перепаду тиску повітря в операційних, виробничих цехах, лабораторіях.

Середній термін окупності VAV-регуляторів   близько двох з половиною років. Далі в процесі експлуатації власник будівлі тільки виграє, економлячи на рахунках за електроенергію.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера і сервісного центру Systemair.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10