Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Поздовжня реверсивна вентиляція критих та підземних автостоянок



Чисті стелі без мережі повітроводів покращують дизайн і перебування в приміщеннях автостоянки, створюються умови для зниження висоти стельових перекриттів. Відзначається зменшення витрат на вентиляційне обладнання і його експлуатацію. У порівнянні з традиційними канальними системами вентиляції відсутні втрати, обумовлені опором мережі повітроводів, а отже, знижуються витрати електроенергії, яка споживана вентиляцією.

Поздовжня реверсивна вентиляція критих та підземних автостоянок

Основною перевагою поздовжніх вентиляційних систем є високий рівень безпеки, що досягається за рахунок підвищення ефективності системи протидимної вентиляції, яка дозволяє надійно захистити частину приміщення автостоянки від розповсюдження диму при пожежі. Поліпшується захист шляхів евакуації людей і видимість вогнища горіння, що дозволяє більш ефективно організувати гасіння пожежі. Остання обставина стала основною причиною розвитку поздовжніх систем вентиляції та димовидалення, оскільки при зниженні висоти стельових перекриттів до 3,0–2,5 м, яка характерна для багатоярусних автостоянок, виникли серйозні проблеми з надійністю традиційних поперечних систем димовидалення. При поперечної системі димовидалення в приміщенні з висотою стельового перекриття 2,5 м важко гарантувати утримання нижньої межі резервуара диму, що утворюється в підстелевому просторі. За поздовжньою схемою димовидалення ця проблема відсутня.

В даний час такі вентиляційні системи широко застосовуються на великих і середніх автопарковках в Європі, Кореї, Японії та Китаї. В Україні дана технологія поки не розвинена. Проте замовники і проектувальники виявляють великий інтерес до даних вентиляційних систем.

Системи поздовжньої струменевої вентиляції закритих автостоянок успадковують основні ідеї, реалізовані в поздовжній вентиляції тунелів з використанням осьової реактивної тяги підвішених під покрівлею осьових вентиляторів. Однак якщо в тунелях процес розвивається вздовж лінії при постійному перерізі повітряного потоку, то в приміщенні автостоянки має місце більш складна ситуація, що відбувається на площі, яка обмежена огороджувальними конструкціями складної конфігурації. Якщо у тунелях саме струменеві вентилятори є збудниками витрати повітря, то для закритих автостоянок необхідна система припливної і витяжної вентиляції.

Система струменевих вентиляторів забезпечує рівномірне провітрювання приміщення автостоянки в штатному режимі і перерозподіляє потоки повітря при локальному забрудненні повітря у разі виникнення пожежі.

При пожежі в тунелі напрямок вентиляційного потоку повітря, що забезпечує димовидалення, вибирається виходячи з місця розташування спалаху пожежі і найближчого порталу або вентиляційної шахти. Тому в тунелях застосовуються реверсивні вентилятори струменеві.

Аналогічна ситуація виникає при пожежі на автостоянці, коли необхідно звести до мінімуму площу задимленого приміщення. Особливістю поздовжньої струменевої вентиляційної системи автостоянки є можливість реверсу повітряного потоку і зміни його швидкості в залежності від сценарію пожежі, що досягається за рахунок використання відповідного вентиляційного обладнання, а саме:

  • реверсивних струменевих вентиляторів;
  • реверсивних вентиляторів димовидалення, здатних працювати з максимальною продуктивністю при +400°С протягом 2 годин;
  • вентиляторів, що працюють в реверсному режимі без втрати ККД.

Поздовжня система вентиляції з використанням струменевих (Jet) вентиляторів – просте, гарне і енергоефективне рішення для критих і підземних багаторівневих автостоянок.

Компанія «Планета Клімату», офіційний дилер Systemair - найбільшого у світі виробника систем вентиляції, здійснює передпроектну та проектну роботи на основі вітчизняних нормативних правил проектування струменевих вентиляційних систем. Часто використовується комп'ютерне моделювання для перевірки правильності проектних рішень та надійності роботи системи.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10