Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



VRF-системи Panasonic 2-WAY ME1: потужність і ефективність



Для підтримки комфортної температури в приміщеннях офісів, в готелях середніх розмірів, в торгових залах супермаркетів найбільш оптимальним варіантом є так звані VRF-системи. Вони мають ряд переваг, як перед центральними системами кондиціонування, так і перед мульти-спліт системами. VRF-системи щодо компактні і не вимагають окремого машинного залу для розміщення обладнання.

Один зовнішній блок може обслуговувати до 64 внутрішніх, крім того існує можливість розширення системи за рахунок установки додаткових внутрішніх блоків. При цьому загальна довжина всіх комунікацій системи значно менше, ніж сукупна довжина трубопроводів аналогічної кількості окремих спліт-систем. Завдяки інверторному компресору, вдається домогтися високих показників COP. Важливо й те, що VRF-системи значно економлять енергію. Вони не потребують постійного обслуговування і можуть бути інтегровані в будь-яку систему центрального управління будівлі.

VRF-система Panasonic 2-WAY ECOi ME1

Одним з лідерів на ринку VRF-систем є компанія Panasonic. У 2011 році інженери компанії розробили систему ECOi VRF, яка продемонструвала найбільш високу ефективність у 74% комбінацій. ECOi відповідає найсуворішим вимогам, що висуваються дизайнерами, архітекторами, домовласниками і установниками. Розглянемо найбільш важливі характеристики цієї системи на прикладі старшої моделі - VRF 2-WAY ECOi ME1.

Енергозбереження

Система відноситься до найвищого класу енергоефективності в галузі EER - 4.04, COP - 4.56 (для моделі 8 к.с.). Це досягається за рахунок декількох інновацій.

По-перше, завдяки інверторним компресорам високої потужності (макс. до 10 к.с.), які перевершують по ефективності звичайні моделі завдяки покращеному управлінню навантаженням. Серія ECOi забезпечена вбудованим пристроєм регулювання навантаження, завдяки якому споживання енергії може встановлюватися в три етапи, і робота з оптимальними робочими характеристиками здійснюється відповідно до налаштуванню і режиму енергоспоживання. Ця функція сприяє зниженню річної витрати електроенергії і витрат на її оплату, забезпечуючи при цьому підтримку комфортних умов. По-друге, за рахунок використання енергозберігаючої конструкції вентиляторів і вентиляторних двигунів. Конструкція вентилятора з розтрубом скорочує навантаження, швидко розсіюючи повітря - в результаті менший опір повітря дозволяє знизити споживання електроенергії. Крім того, система здатна пригнічувати турбуленцію і скорочувати рівень шуму. Так що, незважаючи на те, що використовується високошвидкісний вентилятор, рівень шуму залишається дуже низьким.

Оптимізація зсередини

В системі VRF 2-WAY ECOi ME1 Panasonic максимальна сумарна довжина всіх відгалужень трубопроводу між зовнішнім і внутрішніми блоками становить 1000 м (довжина трубопроводу від зовнішнього блоку до найдальшого внутрішнього може становити 180 м). Довжина трубопроводу адаптується до різних типів і розмірам будівель. В одній системі може бути до 64 підключених внутрішніх блоків. Гнучка конфігурація трубопроводу спрощує проектування систем для таких будівель, як вокзали, аеропорти, школи або готелі.

VRF-система Panasonic 2-WAY ECOi ME1

Для створення систем кондиціонування компанія Panasonic пропонує 11 типів внутрішніх блоків, які дозволять реалізувати проект будь-якої складності. До складу VRF-системи Panasonic 2-WAY ECOi ME1 можуть входити блоки канального (низько-, середньо- і високонапірні) і касетного (з чотирьох, двох і одне сторонньої роздачею повітря) типу, міні-касетного типу, стельові та настінні, а так ж підлогові, як в корпусі, так і для прихованого монтажу.

Сумарна потужність внутрішніх блоків VRF-системи Panasonic 2-WAY ECOi ME1 може досягати 200% від продуктивності зовнішнього блоку, до якого вони підключені (залежно від обраних моделей блоків).

Система VRF 2-WAY ECOi ME1 Panasonic здатна працювати не тільки на охолодження (робочий діапазон від -10°С DB - +46°С без втрати продуктивності), але і на обігрів при зовнішній температурі повітря -25°С і нижче. Використовуючи провідний пульт ДУ, можна запрограмувати температуру всередині приміщення від 16°С до 30°С.

VRF-система Panasonic 2-WAY ECOi ME1

Тобто VRF-система Panasonic 2-WAY ECOi ME1 являє собою рентабельну систему кондиціонування повітря для, в тому числі, і таких приміщень, в яких не завжди потрібно повномасштабне охолодження або обігрів.

Управління кондиціонуванням

Існує безліч способів контролю та управління VRF-системами Panasonic. За допомогою дротяних і бездротових пультів можна управляти (вибирати режим роботи, задавати швидкість обертання вентилятора внутрішнього блоку, програмувати таймер розкладу роботи кожного окремого блоку, задавати значення бажаної температури в приміщенні, що обслуговується і т.д.) і кожним блоком окремо, і цілою групою.

Спеціальне програмне забезпечення дозволяє контролювати систему через Інтернет. Проста процедура налаштування включає в себе автоматичне присвоєння адреси підключеним внутрішнім блокам. Введення даних про конфігурацію системи може бути виконане з зовнішнього блоку або через пульт дистанційного керування. Крім того, VRF 2-WAY ECOi Panasonic легко інтегрувати в загальну автоматизовану систему управління будівлею, BMS (Building Management System), LonWorks, ModBus, BacNet).

Сертифіковані спеціалісти компанії Планета Клімату допоможуть Вам переконатися, що висока енергоефективність, великі можливості функціонування, простота установки, управління та контролю, варіативність монтажу внутрішніх блоків - ті основні переваги, які дозволяють вважати VRF-системи Panasonic 2-WAY ECOi ME1 оптимальним рішенням при виборі системи кондиціонування будівель великої площі.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10