Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Регулятори змінних витрат повітря Optima - енергоефективне рішення від Systemair



Підвищення енергоефективності будівель протягом декількох років є пріоритетним завданням у європейських країнах. Усе більше уваги приділяється технологіям, що дозволяють підвищити рівень енергетичної ефективності вентиляційних систем. Провідні світові виробники успішно розробляють і виробляють обладнання, яке складно було уявити ще в недалекому минулому. Популярні в Європі рішення з використанням регуляторів змінної витрати повітря (VAV) з успіхом починають застосовуватися в Україні, Московії та інших країнах СНД.

Як правило, на початковому етапі проектування здійснюється вибір типу вентиляційної системи залежно від функцій і призначення об'єкта. Найбільш оптимальним рішенням для офісних і торгових будівель, готелів, лікарень та інших будівель громадського призначення є вентиляційна система VAV. В системах кондиціонування, де необхідно особливо точне підтримання перепаду тиску повітря (операційні, цехи, лабораторії), також оптимальним буде використання VAV-систем Systemair.

регулятори витрати повітря Systemair Optima

Переваги

VAV-регулятори Optima, розроблені компанією Systemair, забезпечують надходження необхідної кількості повітря у кожне приміщення. Тобто регулюють витрату повітря за потреби. Регулятор Systemair Optima є пристроєм, що поєднує VAV-контролер, динамічний перетворювач перепаду тиску, електропривод і безпосередньо сам клапан. Стандартно регулятор Systemair Optima оснащується компактним контролером Belimo з можливістю комунікації за допомогою MP-Bus. Останній у свою чергу призначений для роботи в індивідуальному режимі або в режимі Master-Slave пристроїв. У комплекті зі спеціальними компактними контролерами регулятори Optima можна інтегрувати в мережі ModBus і LonWorks. За допомогою шлюзу можна працювати за протоколом BACnet. Настройка параметрів повітряного потоку здійснюється за допомогою спеціального програматора ZTH-GEN.

Регулювання витрат повітря

Процес регулювання витрат повітря клапанами Systemair Optima складається з декількох етапів. Спочатку на вимірювальних елементах VAV-терміналу, встановлених у вентиляційному каналі, виникає перепад тисків, величина якого залежить від швидкості повітря. Значення цього перепаду подається на вимірювальний перетворювач (працює за принципом трубки Піто), в якому визначається фактичні витрати повітря в залежності від площі поперечного перерізу терміналу. Потім значення поточних витрат повітря порівнюється із заданими. Виходячи з цього порівняння, формується величина відхилення параметра системи регулювання. На її підставі генерується сигнал для зміни положення дросельної заслінки на необхідну витрату. Необхідна величина витрат повітря визначається значенням зовнішнього керівного сигналу, що може надходити на регулятор від кімнатних контролерів температури приміщення, датчиків СО2 та інших елементів системи управління.

 
Технічні параметри обладнання
 
  • Витрати повітря від 36 до 14589 м3/ч
  • Робота при різниці в тиску до 1000 Па
  • Високий рівень точності: 5%
  • OPTIMA-R – круглий регулятор
  • OPTIMA-R-I – круглий регулятор з шумо - і теплоізоляцією (50мм)
  • OPTIMA-RS – круглий вхідний отвір, прямокутний вихідний отвір
  • OPTIMA-S – прямокутний регулятор
  • OPTIMA-S-I – прямокутний регулятор з шумо - і теплоізоляцією (50мм)
  • Вхідний/вихідний діаметр від 80 до 630 мм
 


Незаперечна вигода

За результатами досліджень, використання регуляторів витрат повітря Systemair Optima скорочує енергоспоживання вентилятора майже на 30%. Додаткове використання блоку оптимізатора (Fan Optimiser Belimo) дозволяє досягти ще більшої економії. Оптимізатор підтримує мінімально допустиме число обертів вентилятора і тиск у мережі, при якому забезпечується задані витрати повітря для кожного VAV-регулятора вентиляційної системи. Таким чином, продуктивність вентилятора регулюється залежно від поточної потреби у витратах повітря, а не від тиску повітря у повітропроводі. Це дозволяє мінімізувати споживання електроенергії вентилятором до 50–60%. Кінцевий результат, безумовно, залежить від загальної концепції інженерії будівлі.

Регулятори витрати повітря Systemair Optima індивідуально калібруються на заводі перед відправкою.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10