Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



«Екодан» — економічне опалення



Mitsubishi Electric EcoDanНа відміну від традиційних систем нагріву, заснованих на спалюванні газу або рідкого палива, а також на прямому перетворенні електричної енергії в теплову, у тепловому насосі енергія витрачається не на вироблення тепла, а лише на його перенесення від зовнішнього середовища. Саме це робить такі системи привабливим рішенням для опалення приміщень та нагрівання води на об'єктах з обмеженими енергоресурсами.

Теплові насоси «Екодан», що випускаються компанією Mitsubishi Electric, призначені для індивідуального опалення та гарячого водопостачання заміських будинків і аналогічних їм будівель, які не мають доступу до таких відносно дешевих енергоносіїв як газ і рідке паливо, а також обмежені у підведеній електричній потужності.

Максимальна теплопродуктивність однієї системи «Екодан» складає 14 кВт, що є пропорційним тепловтратам сучасних індивідуальних заміських будинків. Для збільшення потужності передбачена можливість каскадного з'єднання систем.

Тепловий насос Mitsubishi Electric EcoDan

Тепловий насос «Екодан» складається з двох частин: зовнішнього блоку, що схожий на зовнішній блок кондиціонера, і внутрішнього блоку — гідромодуля, який виконує нагрівання води. Блоки оснащені всіма необхідними пристроями контролю, управління і регулювання. Монтаж такої системи нічим не відрізняється від установки звичайного кондиціонера. З ним впорається будь-яка кліматична компанія. Складне проектування системи опалення і ГВП з окремих компонентів не потрібне, адже до гидромодуля просто підключається система розподілу води для санітарного використання, а також пряма і зворотна труби опалення.

В одному контурі можна поєднувати два типи нагрівальних приладів: радіатори та підлогове опалення («тепла підлога»). Для цього гідромодуль оснащений автоматикою двозонного регулювання. Наприклад, в контурі «теплої підлоги» буде підтримуватися температура теплоносія +30°C, а в радіаторах — +60°C. Додаткову гнучкість системі надає можливість зміни цільової температури по таймеру окремо кожної із зон.

Гідромодуль «Екодан» з накопичувальним баком ГВП 200 л.

Тепловий насос Mitsubishi Electric EcoDan може підтримувати постійну температуру води, що подається в опалювальні прилади. Передбачено погодозалежне опалення, при якому температура води змінюється залежно від температури зовнішнього повітря. Можна запрограмувати практично будь-яку залежність між температурою води і повітря, однак визначити оптимальну відповідність для реального об'єкта дуже непросто. Для цього потрібно багаторазово коригувати параметри взаємозв'язку. Розуміючи цю складність, компанія Mitsubishi Electric запровадила спеціальний режим автоматичної адаптації. Керуючий контролер вимірює і зберігає в пам'яті поточні значення температури теплоносія, температури повітря ззовні і повітря у приміщенні, а також динаміку їх зміни. На підставі цих даних обчислюється необхідна продуктивність і прогнозується її майбутнє значення. Режим автоадаптації дозволяє отримати додаткову економію при одночасному збереженні комфорту і навіть поліпшення умов експлуатації.

Зовнішні блоки для теплових насосів Mitsubishi Electric випускаються у двох версіях: високоефективна серія Power Inverter і серія зі стабілізацією теплопродуктивності Zubadan Inverter. Мінімальна температура зовнішнього повітря для вказаних серій становить –20°C –25°C відповідно. У регіонах, де зимова температура може опускатися нижче цих значень, необхідно комбінувати тепловий насос Mitsubishi Electric EcoDan «повітря — вода» з альтернативною системою теплопостачання. Наприклад, бойлером на рідкому або твердому паливі. Такий підхід дозволяє мінімізувати експлуатацію альтернативної системи, так як основний час протягом опалювального періоду буде працювати тепловий насос, а допоміжна система буде використовуватися в поодинокі холодні дні, а також як резерв.

Гідромодуль «Екодан» без накопичувального бака ГВП

Гідромодуль «Екодан» без накопичувального бака ГВП.

Такі комбіновані системи називаються бівалентними, а значення температури, при якому підключається допоміжна система теплопостачання, — точкою бівалентності. Передбачено чотири типи взаємодії з допоміжною системою. Перший спосіб заснований на вимірюванні температури зовнішнього повітря. Допоміжна система включається, якщо температура зовнішнього повітря опускається нижче попередньо заданої точки бівалентності. Другий спосіб дозволяє перемикатися на резервне джерело тепла, беручи до уваги вартість енергоносіїв. Для цього необхідно ввести вартість газу, рідкого або твердого палива, а також вартість електроенергії. Вбудоване програмне забезпечення обчислює оптимальну точку бівалентності. Третім способом можна організувати перехід на підставі еквівалентного обсягу викидів в атмосферу вуглекислого газу для різних типів енергоносіїв. І нарешті, четвертий спосіб — це підключення допоміжної системи за зовнішнім сигналом. Наприклад, за сигналом обмеження піків електроспоживання або за зовнішнім таймером, що задає часову зону дії нічного тарифу на електроенергію.

Гідромодулі «Екодан» випускаються також у модифікації без накопичувального бака. Ці прилади призначені для масштабування системи опалення: до шести однакових теплових насосів можуть бути з'єднані в каскад. Це дозволяє збільшити теплопродуктивність до 84 кВт, а також зберігати високу енергоефективність в широкому діапазоні потужностей. Система управління обчислює оптимальний момент увімкнення і вимкнення ступенів. Передбачено періодична зміна порядку вмикання систем (ротація) для вирівнювання виробки ресурсу приладів, а також автоматична заміна несправного агрегату іншим тепловим насосом з каскаду.

Мал.3. Пульти управління: а) провідний;
б) комплект для бездротового радіоуправління.

Поділ потужної установки на кілька незалежних за теплоносієм гідравлічних контурів забезпечує високу надійність системи опалення, а також робить її «безвідмовною», так як вихід з ладу одного контура не призводить до перебоїв у теплопостачанні.

Випускаються спеціальні модифікації гідромодулів (серія ERSC–VM2B), здатні готувати не тільки гарячу, але й холодну воду. Якщо встановити як опалювальні прилади не радіатори, а фенкойли, то можна без істотних додаткових витрат розширити функціональність системи, реалізувавши режим охолодження повітря.

На корпусі внутрішнього блоку «Екодан» встановлено пульт керування з великим рідкокристалічним екраном, що має яскраву підсвітку. Великі і чіткі символи роблять взаємодію з системою простою та інтуїтивно зрозумілою. Як додаток до базових режимів гарячого водопостачання та опалення введені наступні можливості: окреме управління двома зонами опалення, налагодження взаємодії з резервною системою опалення, режими знезараження води в баку ГВП, чергове опалення і тижневий таймер для автоматичної роботи, режим сушіння бетонної стяжки, а також індикація кодів несправностей та іншої службової інформації. Якщо незручно управляти системою з приміщення, де розміщений гідромодуль, пульт можна зняти з корпусу і встановити на відстані до 500 м. Окрім того, передбачено додатковий комплект для бездротового радіоуправління. Він складається з прийомо-передавача, підключеного до гідромодуля, і радіопульта із вбудованим датчиком, що можна розмістити у довільній точці будівлі для підтримання цільової температури.

Керуючий контролер внутрішнього блоку «Екодан» оснащений роз'ємом для установки карти пам'яті. Карта призначена для спрощення налаштування системи, а також для збереження робочих параметрів. Кожні 5 хвилин зберігається наступна інформація: сумарне напрацювання, тривалість режиму відтавання зовнішнього агрегату, дані з датчиків температури, коди несправностей, а також статус зовнішніх керуючих сигналів. У комплекті поставляється карта пам'яті об'ємом 2 Гб. Цього обсягу достатньо для збереження робочих параметрів протягом 30 днів. Максимальний об'єм карти, яку можна встановити на прилад, складає 32 Гб.

Програма розрахунку економічної ефективності застосування теплових насосів Mitsubishi Electric

Програма розрахунку економічної ефективності
застосування теплових насосів Mitsubishi Electric

Компанія Mitsubishi Electric пропонує безкоштовну програму розрахунку економічної ефективності застосування теплових насосів «повітря — вода» у типових котеджах і невеликих будівлях. Програма з достатньою для попереднього розрахунку точністю дозволяє оцінити тепловтрати будівлі з урахуванням характеристик огороджувальних конструкцій, а також кліматичних параметрів вибраного регіону. Передбачено обчислення потреби користувачів в гарячій воді для санітарних потреб.

Програма виконує розрахунок капітальних витрат і експлуатаційних витрат систем опалення та гарячого водопостачання на базі теплового насоса «повітря — вода» і двох типів теплогенераторів: газового і рідкопаливного. При порівнянні беруться до уваги витрати на основне устаткування, вартість енергоносіїв (електроенергії, газу та дизельного палива), а також величина їх щорічного здорожчання.

Програма допомагає підібрати оптимальний зовнішній агрегат теплового насоса Mitsubishi Electric, а також допоміжне джерело тепла в бівалентної системі. Якщо розрахунок показує значні тепловтрати будівлі, то варто задуматися не тільки про збільшення потужності системи опалення, але й про заходи щодо поліпшення теплоізоляції будівлі.

Тепловий насос Mitsubishi Electric EcoDan

Компанія Mitsubishi Electric виробляє декілька типів гідромодулів для створення систем опалення та гарячого водопостачання. Агрегати EHST і EHSC мають вбудований теплообмінник «фреон — вода» і призначені для підключення до теплових насосів POWER Inverter PUHZ-SW і ZUBADAN Inverter PUHZ-SHW. Агрегати EHPT і EHPX не мають вбудованого теплообмінника «фреон — вода» і комбінуються з тепловими насосами POWER Inverter PUHZ-W і ZUBADAN Inverter PUHZ-HW.

Гідромодуль ERSC–VM2B може працювати як в режимі нагрівання, так і в режимі охолодження води.

Гідромодулі «Екодан» містять наступні компоненти:

  • накопичувальний бак ємністю 200 л (моделі EHPT і EHST);
  • циркуляційний насос первинного контуру;
  • триходовий клапан (моделі EHPT і EHST);
  • проточний електричний нагрівач потужністю від 2 до 9 кВт;
  • занурювальний електричний нагрівач потужністю 3 кВт (моделі EHPT20X–VM2/6HB, EHPT20X-YM9HB, EHST20C–VM6HB, EHST20C-YM9HB);
  • спеціалізований керівний контролер PAC–IF051B-E з пультом.

теплові насоси Mitsubishi Electric

На завершення відзначимо, що компанія Планета Клімату має багатий досвід установок теплових насосів Mitsubishi Electric, як напівпромислових EcoDan, так і мультизональних City Multi. Компанія Планета Клімату є не тільки офіційним дилером Mitsubishi Electric, але і має вищу акредитацію зі званням «Гарантійний і післягарантійний сервісний центр». Фахівці компанії постійно проходять перекваліфікацію на тренінгах виробника, мають особисті сертифікати на роботу з усіма типами теплових насосів, які випускає Mitsubishi Electric. Звертаючись до нас, Ви можете бути впевнені, що Вам грамотно спроектують, виконають монтажні і пуско-налагоджувальні роботи, а також візьмуть на гарантійне обслуговування будь-яке кліматичне обладнання, вироблене на заводах Mitsubishi Electric.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10