Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Мультизональні системи кондиціонування Panasonic: «зелений» комфорт та економічність



Один з основних елементів стратегії розвитку компанії Panasonic - прагнення захистити навколишнє середовище від шкоди, що завдається людиною, зберегти його прийдешніх поколінь. До 2018 року, коли буде відзначатися столітній ювілей Panasonic, компанія має намір стати лідером у використанні екологічно чистих — «зелених» — технологій, і вже зараз робить все для досягнення цієї мети. Свідчення тому — нове покоління VRF-систем Panasonic.

VRF-системи Panasonic ECO-i

У VRF-системах Panasonic ECO-i зібрано безліч передових рішень, спрямованих на збільшення продуктивності, підвищення рівня комфорту в приміщеннях, що обслуговуються, розширення можливостей контролю і управління. Про інновації в рамках однієї статті розповісти неможливо, тому зупинимося на тих, що безпосередньо пов'язані з енергоефективністю та екологічністю.

Енергоефективність обладнання — важлива «зелена» складова його характеристик. Чим ефективніше використовується енергія, тим економніше витрачається викопне паливо (його спалювання залишається найпоширенішим способом генерації електрики), а це означає — в атмосферу потрапляє менше вуглекислого газу, викиди якого, пов'язані з людською діяльністю, можуть стати причиною катастрофічних змін клімату в майбутньому.

Особливість зовнішніх блоків 2-х трубних VRF-систем Panasonic ECO-i ME1 (від 8 до 20 к. с. в одному корпусі, максимальна потужність системи до 60 к. с.) в тому, що в них вперше реалізована можливість вибору одного з режимів роботи: максимальної продуктивності або найвищої енергоефективності. Слід зауважити, що і при максимальній продуктивності ефективність системи залишається досить високою, а при виборі режиму найвищої енергоефективності втрата продуктивності виявляється незначною.

Високій енергоефективності вдалося досягти, застосувавши інверторний компресор підвищеної потужності, електродвигуни постійного струму для обертання вентиляторів, оптимізувавши конфігурацію крильчатки вентилятора і конструкцію теплообмінника, а також багато інших інженерних рішень.

Panasonic ECo-i ME1

Ми неодноразово писали про переваги використання VRF-систем для опалення. Опалення за допомогою систем кондиціонування, що працюють в режимі теплового насоса, в декілька разів економічніші опалення за допомогою традиційних електрообігрівачів. Річ у тім, що кондиціонери споживають електроенергію лише на перенесення тепла з вулиці в приміщення. Однак не всі системи кондиціонування здатні нормально працювати «на тепло» в умовах вітчизняної зими. ECO-i в режимі теплового насоса практично не втрачає потужності навіть при –25 °С. Спеціально розроблена функція розморожування допомагає швидко запускати нові VRF-системи на морозі.

Внутрішні блоки 2-х трубних VRF-систем Panasonic одночасно можуть працювати тільки в одному режимі: охолодження або нагрівання. Проте часто виникає ситуація, коли одні будівлі приміщення потребують охолодження, а в інші необхідно підвести тепло. Для таких випадків підійдуть 3-х трубні VRF-системи Panasonic ECO-i серії MF2, кожен внутрішній блок яких може працювати незалежно від інших.

Там, де немає необхідності встановлювати повномасштабну VRF-систему, що передбачає підключення до 64 внутрішніх блоків, наприклад, на малих об'єктах комерційного призначення, в елітних особняках, Panasonic пропонує використовувати пристрої серії Panasonic mini ECO-i (від 4 до 6 к. с.), що володіють практично всіма достоїнствами «старшої» серії. Із зовнішніми блоками mini ECO-i використовуються ті ж внутрішні блоки, що і з ECO-i.

Panasonic mini ECo-i

Для управління обладнанням застосовуються місцеві та системні контролери, а також системи автоматизованого управління будівлею. Розроблена Panasonic інтелектуальна система P-AIMS дозволяє управляти 1024 внутрішніми блоками з одного комп'ютера.

Модернізація VRF-систем

До недавнього часу одним з найпоширеніших холодоагентів, що застосовувалися в кліматичних системах, був R22. Але сьогодні через свої озоноруйнівні властивості цей гідрохлорфторкарбон поступово виводиться з обігу. Так, з 1 січня 2010 року в Європі заборонено використовувати новий R22, для заправки систем можна застосовувати лише колишній вживаний холодоагент (після відповідного очищення). Такі норми, що покликані забезпечити стрімке поширення озонобезпечного устаткування, вводяться по всьому світу. Однак повна заміна кліматичної системи — справа досить витратна. Усвідомлюючи це, компанія Panasonic створила універсальне інноваційне рішення, що дозволяє використовувати фреонові магістралі систем кондиціонування на R22 для роботи з нешкідливим для стратосферного озону холодоагентом R410A.

Для модернізації VRF-систем необхідно переконатися в справності компресора наявного пристрою, цілісності трубопроводу і відсутності пошкоджень, а потім видалити з магістралі масло, встановивши комплект CZ-SLK2.

На прикладі постійно вдосконалюваної серії VRF-систем ECO-i можна побачити, що «Еко» для компанії Panasonic — не просто гарне слово, а керівництво до дії. Ось чому продукція Panasonic — це не просто якісний виріб, що бездоганно справляється з покладеними на нього завданнями, але й дієвий інструмент підвищення якості життя.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10