Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Стандартизація і сертифікація ЦОД – новини від ASHRAE і AHRI

(17.11.2015)

ASHRAEІснування світової економіки в її нинішньому вигляді неможливо без інформаційних і комунікаційних технологій, квінтесенцією яких є інтернет. Існування інтернету, в свою чергу, неможливо без дата-центрів. Індустрія ЦОД розвивається дуже швидко, що постійно вимагає доопрацювання існуючих і підготовки нових добровільних стандартів на основі консенсусу, збірників керівних принципів і систем сертифікації, що охоплюють проектування, будівництво, експлуатацію та технічне обслуговування дата-центру та його інфраструктури. Нижче представлена свіжа інформація про нові проекти в цій галузі.

ASHRAE публікує збірник керівних принципів з проектування ЦОД для регіонів з холодним кліматом

За прикладом Google і Facebook, будівельники ЦОД все частіше зводять серверні ферми в регіонах з холодним кліматом. Це дозволяє максимально використати переваги фрікулінга, мінімізувати експлуатаційні витрати і відмовитися від використання стандартних дорогих механічних систем охолодження, які характеризуються низькою енергоефективністю. Щоб допомогти будівельникам ЦОД при вирішенні проблем, пов'язаних з холодним кліматом, фахівці Американської асоціації інженерів з опалення, охолодження та кондиціювання повітря (ASHRAE) опублікували відповідний збірник керівних принципів.

Документ називається «Cold-Climate Buildings Design Guide» (Керівництво з проектування будівель для холодного клімату). Він містить інформацію про проблеми, з якими фахівці нерідко стикаються при проектуванні будівель для регіонів з арктичним і субарктическим кліматом, а також вказівки щодо вирішення подібних проблем для подальшого благополучного зведення будівель, введення їх в експлуатацію і довготривалого використання за призначенням. Робота над документом почалася після сьомої Міжнародної конференції по проектуванню будівель для холодного клімату, яка пройшла в 2012 році.

Нижче наведені деякі поради фахівців ASHRAE з проектування, експлуатації та обслуговування будівель і їх допоміжної інфраструктури в умовах холодного клімату:

  • Чим холодніше клімат, тим важливіше забезпечення максимально можливого захисту критично важливого обладнання (ваші фахівці не зможуть нормально ремонтувати обладнання в зимову заметіль).
  • В екстремальних кліматичних умовах при сильному вітрі сніг стає схожим за консистенцією на пісок. Тому необхідно використовувати відповідні методи проектування, щоб уникнути пошкодження теплохладотехніки.
  • Слід уникати або звести до мінімуму використання зовнішніх трубопроводів. При цьому повітрозабірні отвори та канали для випуску повітря слід розміщувати в місцях, які в подальшому не будуть блокуватися через сніжні наносі.

AHRI і ЮНЕП підвищать безпеку і стійкість холодоагентів у дата-центрах

Інститут кондиціонування, обігріву та охолодження повітря (AHRI) і Програма ООН з навколишнього середовища (UNEP) оголосила про укладення угоди про спільну розробку глобальної програми підвищення кваліфікації фахівців з компаній, які є елементами ланцюжків постачань холодоагентів, і подальшої сертифікації таких фахівців на відповідність вимогам відповідних стандартів.

Метою створення програми з робочою назвою «водійські права для холодоагенту» (Refrigerant Driving License або RDL) виступає забезпечення екологічної стійкості і безпеки при здійсненні операцій з холодоагентами. Вона буде доповнювати існуючі програми підвищення кваліфікації фахівців на місцях.

Спільний проект AHRI з UNEP також покликаний забезпечити платформу для ефективної взаємодії між іншими асоціаціями та інститутами на світовому рівні з метою створення глобальної системи для підтримки безпечного використання холодоагентів. Крім того, ініціатива спрямована на прискорення глобального переходу на нові холодоагенти, що створені з метою захисту озонового шару в рамках Монреальського протоколу.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату» до фахівців в області охолодження ЦОД.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10