Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Енергетичний Пакет Європейського Союзу 2016: ніякої підтримки викопному паливу?

(11.12.2016)

На початку поточного року, Європейська Комісія вперше системно і послідовно звернулася до розгляду питання теплової енергії у своїй Стратегії Опалення та Охолодження, що виявилося дуже своєчасною ініціативою, оскільки декарбонізація європейської енергетичної системи неможлива без декарбонізації опалювального і охолоджуючого сегменту ринку.

«Екологічно Чистий Енергетичний Пакет», оприлюднений два тижні тому, є кроком у правильному напрямку для закріплення стратегічних цілей у європейському законодавстві.

Перша частина Стратегії демонструє позитивні, хоча і часто непрямі переваги широкого застосування теплових насосів як «найкращої доступної технології» для декарбонізації термального сектора, серед яких:

  • Підвищення рівня енергоефективності до 30%, що має сприяти відходу від неефективних технологій;
  • Виділення бюджету в €40 млрд для активної підтримки відновлюваних джерел енергії;
  • Заохочення країн-членів Європейського Союзу до примусу своїх енергопостачальників щорічно підвищувати частку відновлюваних джерел, як новий черговий стимул відходу від викопного палива;
  • Сприяння власного споживання і гнучкого використання електрики в якості основи для інтеграції електричного та опалювального секторів;
  • Законодавчі норми про підвищення частки відновлюваних джерел та відпрацьованого тепла у центральному теплопостачанні, включаючи невикористаний потенціал промислових і комерційних теплових насосів;
  • Значно збільшити кількість посилань на технологію теплових насосів, переконання інвесторів у широкому визнання переваг теплових насосів.

Не дивлячись на заяву комісара Canete, що Комісія не буде підтримувати викопні види палива прямо або побічно, запропонований проект стратегії все ще занадто технологічно нейтральний без «визначення низьковуглецевих джерел енергії». З одного боку, документ не перешкоджає країнам-членам Європейського Союзу в пріоритетному використанні викопного палива перед поновлюваними джерелами, з іншого – не буде скасовувати субсидії на викопне паливо.

Як наслідок, автори законопроектів будуть змушені підштовхнути розробку Енергетичний Пакет до наступного рівня амбітності.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10