Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Lossnay - комплексне рішення для комфорту і енергоефективності

(15.11.2016)

Оцінюючи комфортність приміщень, особливо тих, в яких нам доводиться жити і працювати, ми беремо до уваги сукупність кількох параметрів. Перш за все мова йде про тепловий комфорт, ступень освітленості і рівень шуму. Залежно від роду занять і способу життя сучасна людина проводить у житлових і громадських будівлях від 52 до 85% добового часу. І якщо умови вдома або на роботі недостатньо комфортні, самопочуття людей погіршується, а працездатність неминуче падає.

Mitsubishi Electric Lossnay

Мал. 1.

Стан повітряного середовища сучасних житлових і громадських будівель, особливо у містах, залежить від параметрів зовнішнього повітря і інтенсивності внутрішніх джерел забруднення. Наявність навіть малих джерел забруднення у закритому приміщенні служить причиною скупчення шкідливих для здоров'я речовин у високій концентрації. Повітря забруднюється діоксидом вуглецю, що виділяється у процесі дихання, продуктами неповного згорання побутового газу, а також речовинами, що утворюються у ході розкладання оздоблювальних полімерних матеріалів. Так, матеріали на основі полівінілхлориду виділяють у повітряне середовище бензол, толуол, етилбензол, циклогексан, ксилол, бутиловий спирт і інші вуглеводні. Деревостружкові плити на фенолформальдегидній і мочевиноформальдегидній основі забруднюють повітря фенолом, формальдегідом, аміаком. Килимові покриття з хімічних волокон служать джерелом стиролу, ізофенола, сірчистого ангідриду.

Ось чому створення оптимального повітряного середовища у житлових і громадських будівлях - важлива гігієнічна і інженерно-технічна проблема. Один з основних етапів її рішення - забезпечення необхідних параметрів повітрообміну. У сучасних будівлях це завдання вирішується за допомогою припливно-витяжної вентиляції, у той час як за тепловий комфорт відповідають системи кондиціонування.

Уже майже 20 років корпорація Mitsubishi Electric постачає на український ринок системи кондиціонування і припливно-витяжні пристрої з рекуперацією теплоти під торговою маркою Lossnay («Лоссней»). Ці пристрої зарекомендували себе як енергоефективне і надійне обладнання, що забезпечує необхідні якісні показники повітря у приміщенні.

У середини 2015 року на українському ринку з'явилося обладнання нового покоління, що розроблене компанією Mitsubishi Electric з урахуванням європейських вимог до енергоефективності вентиляційного обладнання (EuP Lot 11). Ефективність рекуперації нових моделей припливно-витяжних агрегатів серії LGH-RVX-E, що забезпечують подачу повітря у діапазоні від 150 до 2000 м³/год, може досягати 85%. Вони працюють у режимах рекуперації теплоти, без теплообміну або в автоматичному режимі. Низького споживання електроенергії вдалося домогтися, застосувавши вентилятори з безколекторними двигунами постійного струму. З пристроями постачаються два повітряних фільтра класу G3 (EU3) - для припливу і витяжки. Також можливе постачання високоефективних повітряних фільтрів F7 (EU7).

Mitsubishi Electric Lossnay

Мал. 2а.

Передбачена робота цих агрегатів у холодну пору року: якщо температура зовнішнього повітря знаходиться у діапазоні -15°C ... -10°C - припливний вентилятор працює переривчасто (60 хв. - Вкл., 10 хв. - Вим.); а якщо температура опускається нижче -15°C, то припливний вентилятор працює протягом 5 хвилин, а протягом 55 хвилин знаходиться у режимі очікування. Однак, ці обмеження можна подолати, оскільки у системі управління вентагрегатів Лоссней передбачена можливість управління роботою виносного нагрівача, що призначен для попереднього підігріву зовнішнього повітря.

За допомогою пульта управління можна задавати один з чотирьох режимів продуктивності вентилятора, при цьому у кожному режимі є можливість адаптації напірно-витратних характеристик до існуючої мережі повітропроводів. Можна також організовувати підпір або розрядження повітря всередині приміщення, що обслуговується, а також здійснювати включення і виключення системи з будь-якого зовнішнього сигналу, наприклад від BMS-системи або датчика вуглекислого газу.

Для розміщення вентагрегатів продуктивністю 1500 і 2000 м³/год висотою 800 міліметрів потрібні спеціальні приміщення. Для вирішення цієї проблеми компанія Mitsubishi Electric, починаючи з кінця 2015 року, пропонує варіант вентиляційних агрегатів «Лоссней» продуктивністю 1500, 2000, 2500 м³/год з вертикальним розміром усього 500 міліметрів.

Їх можна розташовувати за підшивною стелею і проводити технічне обслуговування знизу.

До сих пір блоки кондиціонерів комерційної серії Mr. Slim могли працювати спільно з агрегатами припливно-витяжної вентиляції «Лоссней» тільки при підключенні до одній загальній централізованій системи управління. Однак така система у приміщенні є не завжди, частіше за все вентиляція і кондиціювання управляються незалежно один від одного.

Компанія Mitsubishi Electric розробила рішення, яке дозволить вентиляційним агрегатам з рекуперацією теплоти торгової марки «Лоссней» управляти і температурою повітря, тобто забезпечувати в приміщенні тепловий комфорт, і якістю повітря одночасно.

Mitsubishi Electric Lossnay

Мал. 2б.

Є два варіанти підготовки повітря з точки зору оптимізації його температури: управління температурою повітря у приміщенні у режимі охолодження у діапазоні від 19 до 28°C і у режимі нагріву у діапазоні від 17 до 28°C, а також управління температурою повітря, що подається у режимі охолодження у діапазоні від 17 до 23°C і у режимі нагріву у діапазоні від 23 до 28°C.

Для цього до вентиляційної установки «Лоссней» і до зовнішнього блоку комерційної серії Mr. Slim серії Power Inverter PUHZ-ZRP підключається теплообмінний блок «фреон-повітря» моделі GUG-01/02/03/SL-E. Роботою даного комплексу можна управляти або з пульта управління теплообмінного блоку GUG-SL (Мал. 2а), вибираючи режіми Thermo-ON і Thermo OFF і температуру повітря у потоці у режимі охолодження або нагрівання, або з двох пультів (Мал. 2б), при цьому другий - стандартний пульт вентагрегату «Лоссней», що дозволяє включати або вимикати подачу повітря, а також вибір між режимами роботи вентиляційного агрегату (ступінь продуктивності вентиляторів, режим рекуперації, вентиляції, байпас, тощо).

При використанні такого рішення є наступні обмеження: до зовнішнього блоку серії Mr. Slim приєднується тільки один теплообмінний блок GUG-SL, цей блок може працювати тільки при ступенях продуктивності «Лоссней» 3 і 4. У режимах вентиляції та байпаса, а також при ступенях продуктивності 1-й і 2-й блоки GUG-SL повинні бути вимкнені.

Таблиця сумісності.

Витрата
повітря
м³/год
Модель
Lossnay
Управління температурою УВ
Управління температурою ПВ
Т/О
Блок
Зовнішній блок
Т/О
Блок
Зовнішній блок
Модель
Модель
Прод-ть
нагріву,
кВт
Прод-ть
охолод.,
кВт
Модель
Модель
Прод-ть
нагріву,
кВт
Прод-ть
охолод.,
кВт
500
LGH-
50RVX-E
GUG-
01SL-E
PUHZ-
ZRP35
4,1
3,6
GUG-
01SL-E
Зовнішній блок відсутній
650
LGH-
65RVX-E
800
LGH-
80RVX-E
GUG-
02SL-E
PUHZ-
ZRP71
8,0
7,1
GUG-
02SL-E
PUHZ-
ZRP35
4,1
3,6
1000
LGH-
100RVX-E
1500
LGH-
150RVX(T)
-E
GUG-
03SL-E
PUHZ-
ZRP100
11,2
9,5
GUG
-03SL-E
PUHZ-
ZRP71
8,0
7,1
2000
LGH-
200RVX(T)
-E
2500
LGH-
250RVX(T)
-E
PUHZ-
ZRP125
14,0
12,5


Є можливість підключення даного комплексу до системи централізованого управління за допомогою лінії M-Net виробництва Mitsubishi Electric.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера і сервісного центру компаній Mitsubishi Electric і Systemair.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10