Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22



Альтернативна енергетика для приватного сектора: нові ALPHA Solar

(06.06.2016)

Концерн GRUNDFOS виводить на український ринок новинку для систем опалення, що працюють на сонячній енергії – ALPHA Solar. Насоси забезпечують перекачку підігрітого сонцем теплоносія із загального колектора в системи опалення та гарячого водопостачання. Альтернативна енергетика стає все популярнішою, в тому числі у приватному секторі, так як сприяє значному скороченню ресурсоспоживання і фінансових витрат.

Grundfos ALPHA Solar

Технології застосування сонячної енергії набирають популярність, особливо в південних регіонах України. Попит на подібне обладнання постійно зростає. ALPHA Solar прийшли на зміну попереднім моделям насоса Solar і розроблені спеціально для систем, що використовують сонячну енергію, з урахуванням вимог до тиску/витрати і енергоспоживанню».

Принцип дії простий: крім циркуляційного насоса в сонячну опалювальну систему входять колектор, теплообмінний контур, бак-акумулятор з водою і контролер. Сонячний колектор встановлюється зовні будівлі, через нього циркулює теплоносій (вода або антифриз), що нагрівається енергією сонця. З теплообмінного контуру він надходить до баку, де через теплообмінник забезпечується нагрівання води. Гаряча вода зберігається в акумуляторі до моменту її використання. Насоси забезпечують примусову циркуляцію в системі і відповідають за постачання теплоносія до колектора. Контролер призначений для автоматизації роботи колектора. Він приймає показання датчиків і віддає команди: на підживлення системи, на включення ТЕНа або циркуляційного насосу.

Обладнання Grundfos Alpha Solar дозволяє зробити систему максимально ефективною. Головна перевага насосів – можливість контролю швидкості обертання завдяки спеціальним сигналам широтно-імпульсної модуляції (ШІМ). Контролер підключається до насосу через спеціальне кабельне з'єднання, при цьому швидкість обертання насоса залежить від вхідного сигналу сонячного контролера. Останній відстежує поточні показники температур теплоносія і води в бойлері і подає на ШІМ-модуль сигнали про зменшення або збільшення швидкості обертання циркуляційного насоса. Обладнання не тільки працює з оптимальною продуктивністю, але і захищає систему від перегріву або охолодження теплоносія.

Якщо ж у системі немає контролера, насос Grundfos ALPHA Solar працює з фіксованою швидкістю. При цьому користувач може вибрати одну з чотирьох швидкостей обертань, найбільш підходящих під поточні потреби своєї системи.

Наявність ШІМ-модуляції і декількох фіксованих швидкостей обертання впливає на загальну енергоефективність насосів: ALPHA Solar перевищують вимоги директиви Євросоюзу (EN 2005/32/ЄС) за індексом енергоефективності (EEI, виражається в процентному співвідношенні фактичного річного споживання електроенергії насоса і стандартного річного споживання для приборів цієї категорії) (EEI) для циркуляційних насосів. Нормований показник не повинен перевищувати 0,23, а у моделей ALPHA Solar він ≤0,20. Так що домовласник отримає подвійну вигоду: і від використання альтернативних джерел енергії, які в цілому економічніше традиційних, і від встановленого енергозберігаючого обладнання.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера компанії Grundfos.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22